Ondernemerspunt zoekt opdrachten van ondernemers

Heeft u ook een mooie opdracht voor studenten? Neem contact op met het Ondernemerspunt!

Het Ondernemerspunt verbindt opdrachten van ondernemers en instellingen aan leerlingen en studenten van alle niveaus; vo, mbo, hbo en universiteit. Opdrachten kunnen vanuit alle sectoren ingediend worden en mogen kort of lang zijn. Graag verbinden we jong talent aan de regio, zodat ze ervaren welke mooie bedrijven en instellingen er zijn. Het mes snijdt aan twee kanten, het bedrijf wordt ondersteund door studenten en de studenten leren van een échte opdracht en opdrachtgever. Het Ondernemerspunt is gevestigd in de gemeenten Meppel en Westerveld. In gemeente Westerveld is het Ondernemerspunt gevestigd in de oude tuinbouwschool, waar op dit moment de vitaliteitscampus in ontwikkeling is. Coördinator van het Ondernemerspunt is Rianne Staal.

Een mooi voorbeeld van opdrachten in Westerveld, die momenteel lopen, zijn de opdrachten voor de profielwerkstukken die vanuit het voortgezet onderwijs Stad & Esch Diever worden uitgevoerd. De profielwerkstukken hebben als doel: Leerlingen fysiek kennis laten maken met lokale ondernemers, waardoor het werken aan een werkstuk leuker en uitdagender wordt. Voor de ondernemer is de verbinding met leerlingen een stuk verdieping in hun bedrijf, PR en wellicht wel hun toekomstige werknemers enthousiasmeren.

Vanuit het Ondernemerspunt van de Regiocampus zijn bedrijven en instellingen benaderd om leuke opdrachten op te halen voor deze leerlingen. Dit is gelukt! Een aantal bedrijven en instellingen hebben leuke uitdagende opdrachten neergelegd waaruit de leerlingen konden kiezen. Na een keuze gemaakt te hebben zijn de leerlingen vol enthousiasme aan de slag gegaan en hebben ze contact gelegd met de opdrachtgever om kennis te maken en meer informatie over de opdracht te krijgen. Ook is Rianne op bezoek geweest bij de leerlingen om hen op weg te helpen en van de nodige informatie te voorzien.

Voorgaande jaren werden de profielwerkstukken alleen digitaal uitgevoerd, dit jaar zijn de leerlingen fysiek aan de slag gegaan met de opdrachten uit de praktijk. Dit maakt het voor de leerlingen een stuk uitdagender en echter.
Op 6 december presenteren de havo leerlingen hun werkstuk en rond de voorjaarsvakantie presenteren de TL leerlingen hun werkstuk. Die doen zij door middel van het bouwen van een marktstand over hun onderwerp. Iedereen is welkom (ouders, opdrachtgever en belangstellenden) mits de Corona maatregelen dit toelaten. Informatie hierover volgt later.

Mocht u als ondernemer of instelling ook een uitdagende opdracht hebben. Dan nodigen wij u van harte uit om een email te sturen naar ondernemerspunt@regiocampus.nl, zodat we een afspraak kunnen maken en de mogelijkheden kunnen bespreken.

Het Ondernemerspunt is een initiatief van de Regiocampus, dé fysieke plek voor leren, werken en innoveren. Voor meer informatie: www.regiocampus.nl.