Agenda

Klik op de titel van het agendapunt voor meer informatie. Mis je iets in deze agenda wat interessant is voor collega ondernemers, laat het ons weten via krant@ondernemendwesterveld.nl.

 • do
  06
  apr
  2023
  19:30Dorpshuis De Vlasbarg'n in Uffelte

  VVD Westerveld organiseert op donderdag 6 april weer een openbaar, en dus voor alle inwoners,  politiek café. De locatie is het dorpshuis De Vlasbarg'n in Uffelte, aanvang 19:30 uur. Het thema is deze keer 'handhaving'. Hoe gaat het met het handhaven van regels binnen de gemeente? Wethouder Roel Vedder vertelt hierover, waarna er alle ruimte is voor een discussie en een goed gesprek. Na afloop is er gelegenheid voor een drankje.
  Het vooraf aanmelden via info@vvd-westerveld.nl wordt op prijs gesteld.

 • ma
  17
  apr
  2023
  14:30Landal Aelderholt

  Ben je al op weg met energieneutraal of circulair ondernemen en wil je verdere stappen zetten? Op 17 april aanstaande delen vier sprekers hun ideeën en projecten met recreatieondernemers in Drenthe. We nodigen u van harte uit voor deze verdiepende bijeenkomst geschikt voor (middel)grote ondernemers over circulair en energieneutraal ondernemen!

  Meld je hier aan.


  Programma

  Locatie: Landal Aelderholt - Aelderholt 4, 7854 TZ Aalden

  • 14.30 uur - Inloop
  • 14.45 uur - Welkom door Yvonne Cornax, Marketing Drenthe
  • 14.50 uur - Opening door Bas Luinge, voorzitter Recreatieschap Drenthe
  • 14.55 uur - Anneke Mezger, Landal GreenParks
  • 15.10 uur - Rudmer Heij, Ik ben Drents ondernemer
  • 15.25 uur - Esther Reijn, Camping Buitenland
  • 15.40 uur - Marjan Soepboer, Toerisme Alliantie Friesland
  • 15.55 uur - Pauze
  • 16.10 uur - Workshops (vooraf aanmelden, met eerste en tweede keuze)

   I. Duurzaam gedrag en zelfvoorzienend, Anneke Mezger (Landal GreenParks) 
   Landal GreenParks biedt haar gasten een duurzame vakantieomgeving. Hoe kunnen we onze gasten stimuleren om hieraan bij te dragen? En dit gedrag ook mee te nemen naar huis. We voeren graag samen het gesprek. Anneke Mezger deelt voorbeelden en is benieuwd naar jullie aanpak.

   II. Energie, Harry van der Geest (RENDO)
   Harry van der Geest is 20 jaar werkzaam in de wereld van energie en netbeheer en werkzaam bij N-TRA, de duurzame dochter binnen de RENDO Holding. Verduurzamen in het landelijke gebied heeft specifieke uitdagingen en kansen. De kennis van Harry van der Geest zit voornamelijk op het vlak duurzame gassen (groen gas en op termijn groene waterstof) en het isoleren en verduurzamen van de gebouwen.

    III. Circulair, Rudmer Heij (Ik ben Drents ondernemer) 
   De R-ladder is praktisch model dat de verschillende niveaus van circulariteit weergeeft. Waar sta jij met jouw bedrijf? Wat is je ambitie en wat is er nodig om die te realiseren?

   IV. Marketing duurzaamheid, Marjan Soepboer (Toerisme Alliantie Friesland) en Jannie Slot (Merk Fryslân)
   Vertel jij je gasten over jouw duurzame ontwikkelingen? In deze workshop gaan we je praktische tips geven over het vermarkten van jouw duurzame producten of diensten. We geven je niet alleen voorbeelden van hoe collega’s dit doen, maar het is ook de bedoeling dat jij na deze interactieve workshop zelf aan de slag kunt gaan.

   V. Zwembaden, David Wassenaar (camping en groepsaccommodatie De Oosterweide)
   Hoe zorg je ervoor dat jouw zwembad energieneutraal wordt? David Wassenaar heeft ervaring. Onder zijn leiding is het Zomerbad in Peize energieneutraal geworden. David Wassenaar deelt praktijkervaring.

  • 16.45 uur - Behoefte peiling onder ondernemers voor vervolg

  16.50 uur - Mogelijkheid tot bezichtiging duurzame maatregelen op Landal Aelderholt en netwerkborrel

 • di
  23
  mei
  2023
  09:30Nijmegen

  Energietransitie, investeringsbeleid, beveiliging, waarde van bedrijventerreinen, klimaatadaptatie, het functieprofiel van Parkmanagers en het belang van sterke besturen. Zomaar wat thema’s die aan bod komen op de Dag van Bedrijventerreinen.

  Na het succes van vorig jaar organiseert Stichting CLOK ook dit jaar weer de Dag van Bedrijventerreinen.

  Aanmelden meer informatie hier.