Agenda

Klik op de titel van het agendapunt voor meer informatie. Mis je iets in deze agenda wat interessant is voor collega ondernemers, laat het ons weten via krant@ondernemendwesterveld.nl.

 • do
  28
  okt
  2021
  19:30De Veldkei Havelte

  Wil jij met jouw bedrijf of vereniging meer uit het online platform Uit Westerveld halen of is het aanmaken van een profiel nog niet gelukt? Meld je aan via onderstaand formulier voor één van de fysieke bijeenkomsten en heb na afloop een goed werkend profiel en genoeg kennis om optimaal gebruik te maken van het platform.

  Meld je aan voor:
  - 28 oktober: 19:30 uur De Veldkei - Welzijn MensenWerk Havelte

  Aanmelden kan via dit formulier.

 • wo
  03
  nov
  2021
  18:00Vakantiepark Westerbergen, Echten

  Na bijna twee jaar mag het weer! Daarom organiseren we graag een live bijeenkomst om de collega’s uit de branche weer te ontmoeten en bij te praten. Een dynamische periode op alle fronten. Van stilstaan en hollen, van hollen naar weer stilstaan. We zijn heel benieuwd naar jullie verhalen én maken tevens van het moment gebruik jullie te informeren over de toeristische ontwikkelingen in de regio.

  Ben jij erbij? We zien je graag!
  18:00 uur Winterse avondhap. Tijd om bij te praten met de collega’s!
  19:00 uur Koffie/Thee
  19:15 uur Toeristische ontwikkelingen in de Regio. Ondanks corona stonden we niet stil. Welke nieuwe projecten zijn gerealiseerd?
  19:45 uur Ondernemers aan het woord. 5 ondernemers die in de afgelopen twee jaar significante ontwikkelingen hebben doorgemaakt vertellen hun verhaal.
  20:45 uur Pauze
  21:15 uur Blik naar de toekomst. Wat zijn de plannen voor 2022? Voor de regio en vanuit Marketing Drenthe?
  21:45 uur Vragen
  22:00 uur Einde

  Locatie: Vakantiepark Westerbergen, Oshaarseweg 24 te Echten.
  Aanmelden kan hier vóór 22 oktober 2021

 • do
  04
  nov
  2021
  14:30

  Ik ben Drents Ondernemer, NICE en de Smart Industry Hub Noord-Nederland slaan de handen ineen met de Drentse circulaire koplopers Vepa en Brink Industrial voor maakbedrijven uit Drenthe en Hardenberg. Heb jij een bedrijf in de maakindustrie, wil je werk maken van je circulaire ambities, deze versneld doorvoeren en circulair handel drijven? Meld je dan aan voor de Circulaire Innovatieversneller!

  We beginnen met inspiratie tijdens een Masterclass op 4 november om 14:30. In die eerste sessie vertellen Erik Luisman van Vepa en Wido van den Bosch van Brink Industrial en Made Circular By over hun missie en hoe zij concreet omgaan met circulariteit binnen hun bedrijf.  En hoe dit voor hen commerciële kansen biedt. We vertalen die inspiratie aan de hand van praktijkvoorbeelden naar de kansen voor jouw bedrijf.

  Je gaat vervolgens zelf aan de slag met het  concreet maken van jouw circulaire uitdaging. Zelfstandig of samen met een aantal andere aanwezigen en onder begeleiding van deze ondernemers én experts vanuit Ik Ben Drents Ondernemer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: keuze voor grondstoffen,  de besparing van materiaal(kosten) en/of betere benutting van restmateriaal door het efficiënter organiseren van het productieproces met behulp van slimme technologie. Of het inrichten van slimme track&trace-toepassingen van producten of grondstoffen voor circulaire doeleinden, de inzet van sensortechnologie om materiaaleigenschappen te verbeteren en de levensduur te verlengen, of het vinden van nieuwe circulaire verdienmodellen.

  Voor alle challenges die tijdens de inspiratiesessie worden opgehaald, definiëren we vervolgstappen. Je kunt verdere begeleiding krijgen vanuit Ik Ben Drents Ondernemer, NICE en/of de Smart Industry Hub Noord-Nederland om je circulaire vraag één op één met een adviseur verder uit te werken óf je kunt samen met een aantal andere bedrijven een (aantal) verdiepingssessie(s) volgen. De bedenkers van de acht meest concrete ideeën worden bovendien uitgenodigd om hun idee verder uit te werken in een innovatieversneller onder begeleiding van Vepa en Brink Industrial. Hiervoor zijn twee vervolgsessies gepland.

  Voor wie?

  Deze masterclass en de koplopersessies zijn bedoeld voor alle maakbedrijven uit Drenthe en Hardenberg die graag stappen willen zetten in slim en circulair ondernemen.

  Waarom deelnemen?

  Je krijgt hulp en inspiratie bij het formuleren van je eigen circulaire ambities. Je profiteert van de kennis en ervaring van toonaangevende maakbedrijven uit de regio én je gaat sparren met gelijkgestemde ondernemers. Hierdoor breid je je netwerk uit en biedt dit je de mogelijkheid om te komen tot nieuwe circulaire commerciële kansen. Je komt in contact met de specialisten van Ik Ben Drents Ondernemer en NICE die je verder kunnen helpen met netwerkcontacten, subsidiekennis en ontwikkelkracht.

  Programma en planning

  4 november          14:30 – 17:00u    Masterclass Circulaire Innovatieversneller

  18 november       13.00 – 17.00u     Koplopersessie 1

  2 december          13.00 – 17.00u     Koplopersessie 2

  Aanmelden

  Enthousiast geworden? Meld je direct aan door een mailtje te sturen naar Rudmer Heij op rudmer@ikbendrentsondernemer.nl.

 • ma
  08
  nov
  2021
  9:30/13:30Museum de Proefkolonie Frederiksoord

  Deze zomer zijn de Koloniën van Weldadigheid bijgeschreven op de UNESCO  Werelderfgoedlijst. Daarmee hebben de Drentse dorpen Frederiksoord/Wilhelminaoord en Veenhuizen een wel heel bijzondere status gekregen, wat zeker zal leiden tot een toeristische impuls voor onder andere Zuidwest-Drenthe.

  Museum De Proefkolonie in Frederiksoord is in het najaar van 2019 geopend en vertelt het verhaal van de oprichting van de Koloniën van Weldadigheid in 1818 en het leven in de allereerste nog vrije proefkolonie. Na Frederiksoord werden er nog zes koloniën gesticht, waaronder de dwangkolonie Veenhuizen.

  Het gebied rond de koloniën is in de afgelopen jaren sterk ontwikkeld en super interessant om voor toeristen te bezoeken. Zo zijn er bijvoorbeeld volop thema fietsen wandelroutes. Als start van de ontdekking, adviseren wij altijd eerst het museum te bezoeken.

  Graag nodigen wij jou als ondernemer uit om ook kennis te maken met het verhaal en gebied. Hiertoe organiseren wij een Gebiedssafari op maandag 8 november aanstaande. Deze uitnodiging is voor twee personen. Neem gerust een collega mee. Je kunt je aanmelden voor het ochtend- of middagprogramma.

  KEUZE:
  Ochtend / Middag
  9:30 u / 13:30 u Ontvangst Koffie & Thee in Museum De Proefkolonie
  9:40 u / 13:40 u Algemene presentatie
  10:00 u / 14:00 u Museumbezoek & rondrit met de kolonietram door het gebied
  12:00 u / 16:00 u Bezoek Koloniehuisje en Kolonieschooltje (met acteurs voor een unieke beleving)
  12:45 u / 16:45 u Einde
  Het Grand Café van het museum is geopend. Hier bent u van harte welkom voor de lunch (eigen rekening).

  Aanmelden kan hier

 • di
  09
  nov
  2021
  wo
  10
  nov
  2021
  12:00Martiniplaza Groningen

  De Promotiedagen is het #1 zakelijk event van Noord-Nederland. Al 34 jaar zijn wij hét event waar het noordelijke bedrijfsleven elkaar ontmoet, elkaar inspireert en zakendoet. We brengen ondernemers samen, maken nieuwe verbindingen en laten zien wat voor moois ondernemend Noord-Nederland te bieden heeft. Wij geloven in de kracht van Noord-Nederland en in de kracht van persoonlijk contact. We willen inspireren en bedrijven helpen hun ambities te verwezenlijken. Zo maken we Noord-Nederland sterker!

  De Promotiedagen 2021 worden vanzelfsprekend georganiseerd volgens de, op dat moment, geldende RIVM voorwaarden. De voortgang van het vaccinatie programma voorziet, na de zomer, een terugkeer naar de normale situatie. Mocht deze situatie veranderen, en de Promotiedagen toch worden geannuleerd, dan wordt je inschrijving kosteloos geannuleerd.

  Meer informatie en aanmelden kan hier.