Samenwerkingspartners

Werk en Inkomen - Lisan Doorten

Accountmanager Werk en Inkomen
T 06-48194330
E l.doorten@gemeentewesterveld.nl
Werkzaam op maandag, dinsdag en donderdag


Vanuit gemeente Westerveld ben ik het aanspreekpunt  voor alles met betrekking tot werk. Dit kan van alles zijn: van verzuim tot personeelsbeleid en van tips voor vacatureteksten tot inclusief werkgeverschap.

Mijn rol houdt heel concreet in: de laatste stap richting werk. Op het moment dat een inwoner van onze gemeente een aanvraag voor een bijstandsuitkering doet, komt deze binnen bij de Inkomensconsulent. Zij beoordelen de aanvraag en kennen de aanvraag toe of wijzen hem af. Daarnaast gaat de inwoner/kandidaat in gesprek met de Werkconsulent. Samen met de kandidaat gaat de Werkconsulent bepalen wat zijn of haar traject wordt richting participatie of werk.

Wanneer blijkt dat de kandidaat direct naar een betaalde baan geleid kan worden, kom ik in beeld. Ik maak een afspraak met de kandidaat en bespreek de mogelijkheden en wensen. Daarna ga ik op zoek naar een passende werkgever en/of vacature. Ik begeleid de gehele sollicitatieprocedure. Zodra er een match is, houd ik het eerste half jaar de vinger aan de pols.

Als Accountmanager ben ik veel onderweg. Het uitbouwen en onderhouden van mijn netwerk, verbindingen leggen met werkgevers, signaleren en initiëren van arbeidsmogelijkheden, werkgevers adviseren, het bevorderen van samenwerking met scholen, relevante regionale arbeidsmarktinformatie ophalen gericht op het inpassen van moeilijk plaatsbare kandidaten en nog veel meer.

Benieuwd wat ik voor u kan betekenen op gebied van werk? Dan kom ik graag met u in contact! Bel of mail, dan maken we een afspraak. Ik zie er naar uit!

Recreatie en Toerisme - Gerrie Ebbeling

Beleidsmedewerker Recreatie en Toerisme
T 140521
E g.ebbeling@gemeentewesterveld.nl
Afwezig op vrijdag

Evenementenvergunningen en meer - Marry Fidom

Vergunningverlener APV en bijzondere wetten afdeling Ruimte en Ontwikkeling
T 140521
E m.fidom@gemeentewesterveld.nl
Werkzaam op maandag, dinsdag, donderdag en de vrijdagochtend.


Marry Fidom houdt zich bezig met:

 • Evenementenvergunningen
 • Melding klein evenement
 • Standplaatsen
 • Seizoen standplaatsen
 • Vergunning Weekmarkten
 • Geluidsontheffingen
 • Kansspelen
 • Verdere vragen met betrekking tot de Algemene Plaatselijke Verordening (APV en bijzondere wetten).

Zij doet de functie samen met Mirjam Messelaar. Bij vragen neem contact op met Marry. Als het om een evenement van Mirjam gaat, dan zal zij het doorspelen.

RO en VTH - Reint Warmelink

T 06 53730565
E R.warmelink@gemeentewesterveld.nl

Reint Warmelink is interim teamleider Leefomgeving en is daarmee verantwoordelijk voor RO (Ruimtelijke Ordening) en VTH (vergunningverlening, toezicht en handhaving). Bij hem kun je o.a. terecht met problemen op het gebied van bouwen en bouwvergunningen.

Regio Zwolle

W www.regiozwolle.info
T
(zie contact op de website voor de diverse telefoonnummers)
E
regiozwolle@zwolle.nl


Regio Zwolle is een samenwerkingsverband van 22 gemeenten en 4 provincies. In Regio Zwolle wordt er bestuurlijk en ambtelijk samengewerkt op basis van regionale opgaven in een netwerk van ondernemers, onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties.

Ik Ben Drents Ondernemer (IBDO)

W www.ikbendrentsondernemer.nl
T
 0592 365 515
E info@ikbendrentsondernemer.nl


Wij zijn Ik Ben Drents Ondernemer, en wij zijn er om jouw leven als ondernemer een stukje makkelijker te maken. Wij willen jou als Drents ondernemer namelijk een extra steuntje in de rug bieden, in welke fase van ondernemerschap jij ook zit. Of je nu een vraag hebt over slim ondernemen, groen ondernemen of impactvol ondernemen, bij ons ben jij aan het goede adres.

Waarom?

Omdat onze Drentse economie belangrijk is. Door jouw onderneming verder te helpen ontwikkelen of te verstevigen, steun je automatisch de Drentse economie!

Hoe?
Met onze adviseurs, vrijwilligers en specialisten staan we in de startblokken om je advies te geven, met jou een plan te maken, of om bijeenkomsten te organiseren. Kijk daarom snel hieronder met welk onderwerp jij aan de slag wilt en maak contact met een adviseur!

Ondernemerspunt - Rianne Staal

Rianne Staal
W www.regiocampus.nl
T
06 26 50 30 07
ondernemerspunt@regiocampus.nl
ma | wo | do (oneven weken) | vrij (oneven weken)


Het Ondernemerspunt verbindt opdrachten van ondernemers en instellingen aan leerlingen en studenten van alle niveaus; vo, mbo, hbo en universiteit. Opdrachten kunnen vanuit alle sectoren ingediend worden en mogen kort of lang zijn. Graag verbinden we jong talent aan de regio, zodat ze ervaren welke mooie bedrijven en instellingen er zijn. Het mes snijdt aan twee kanten, het bedrijf wordt ondersteund door studenten en de studenten leren van een échte opdracht en opdrachtgever. Het Ondernemerspunt is gevestigd in de gemeenten Meppel en Westerveld. In gemeente Westerveld is het Ondernemerspunt gevestigd in de oude tuinbouwschool, waar op dit moment de vitaliteitscampus in ontwikkeling is. Coördinator van het Ondernemerspunt is Rianne Staal.

Mocht u als ondernemer of instelling ook een uitdagende opdracht hebben. Dan nodigen wij u van harte uit om een email te sturen naar ondernemerspunt@regiocampus.nl, zodat we een afspraak kunnen maken en de mogelijkheden kunnen bespreken.

Het Ondernemerspunt is een initiatief van de Regiocampus, dé fysieke plek voor leren, werken en innoveren.

Werkgeversservicepunt Regio Zwolle (WSP) - Lisan Doorten

Accountmanager Werkgeversservicepunt Regio Zwolle (WSP)
W www.wspregiozwolle.nl
T
06-48194330
E l.doorten@gemeentewesterveld.nl
Werkzaam op maandag, dinsdag en donderdag


WSP is de strategische partner bij personele vraagstukken voor werkgevers in de regio.
WSP Regio Zwolle is een samenwerkingsverband van vijftien gemeenten en het UWV.

U kunt terecht bij het WSP over onder andere de volgende onderwerpen:

 • Kosteloze dienstverlening;
 • Eén aanspreekpunt voor arbeidsmarktvragen;
 • Advies en ondersteuning;
 • Actuele informatie over wet- en regelgeving en subsidies (zowel regionaal als landelijk);
 • Werving en selectie kandidaten voor vacatures;
 • (Financiële) voordelen en voorzieningen;
 • BIA (Bedrijfsadvies Inclusieve Arbeidsorganisatie);
 • Arbeidsdeskundig advies.

Kijk voor meer informatie over het WSP op: www.wspregiozwolle.nl. Wilt u in contact komen met het WSP? Neem contact op met Lisan Doorten (accountmanager), zodat ik de verbinding kan leggen.

Versnellingshoeve 't Kiemt - Wiebe Lamsma

W www.versnellingshoeve.nl
T 06-16952211
E wiebe.lamsma@versnellingshoeve.nl
Majoor van Swietenlaan 1, 8382 CE Frederiksoord


Is de Versnellingshoeve partner in jouw (volgende) project? Helpt zij mee met het uitwerken van het businessmodel en/of het ontwikkeltraject? Deelt zij kennis en netwerk met jou of denkt ze mee over het vinden van financiële middelen?

Versnellingshoeve ’t Kiemt is er voor jou als ondernemer en komt graag in contact. De Versnellingshoeve is gevestigd in Frederiksoord, maar werkt gemeentebreed aan (de ontwikkeling van) circulaire economie. Het is dé innovatie hub waar kruisbestuiving en samenwerking zorgen voor toekomstgerichte innovaties. En dat hier in de gemeente Westerveld!

Een aantal ondernemers/projecten gaan jou al voor:

 • Sociale Voedseltuin De Pluimerije in Havelte: op drie hectare grond wordt door een groep vrijwilligers groenten, kruiden, bloemen en fruit verbouwd. De groente wordt geleverd aan de voedselbank.
 • Stichting Veuruut uit Nijensleek – Duurzame fietstas: Van gebruikte banners, spandoeken en zeil uit de regio een fietstas ontwikkelen. De tassen worden gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en verkocht via het eigen afzetkanaal.
 • Bouwen met lokaal hout Bouwbedrijf Broekman: Bouwen met hout is duurzamer dan met traditionele stenen materialen. BOSCH HOUT wil de Westerveldse houtproductie verwerken in de lokale bouwsector tot aan de houtresten toe.
 • IceBrothers - Cas en Stijn (14 jaar). Met een eigen elektrische fietsijskar opgeladen door zonne-energie, verkopen ze ijs. Het ijs kopen ze lokaal in. Volgende stap is het zelf ontwikkelen van bakjes en hoorntjes gemaakt van lokale streekproducten
 • All About Støv | Bellydrop - Marjolein Perin: Veel vrouwen worstelen met slaapproblemen tijdens de zwangerschap. Marjolein Perin ontwierp een speciaal, klein zwangerschapskussen; de Bellydrop. Dit duurzame kussen gaat geproduceerd worden in Westerveld. Het binnenkussen wordt gemaakt van lokaal ingezamelde lakens en de vulling is van restanten uit de boekweitteelt.
 • ‘Langzaam kamperen’ – Petra Prins: met begeleiding van het expeditieteam van Collectief Circulair Westerveld (CCW) heeft ze haar circulaire idee voor de recreatieve sector doorontwikkeld tot een vernieuwend concept
 • Makker van een Akker - Ruth Middelwijk: Makker van een Akker heeft als doel de voedselketen te verkorten door het duurzaam en lokaal verbouwen van groentes en granen en daaruit nieuwe waardemodellen te ontwikkelen en te bestendigen voor agrariërs, verwerkers, winkels, horeca en consumenten.
 • CK3 | Circulaire Korte Keten Kas: Het huidige voedselsysteem is grootschalig, globaal georiënteerd en leidt tot vele onverwachte en ongewenste neveneffecten. De circulaire kas biedt experimenteerruimte. De kas is circulair omdat die met tweedekans en lokale materialen gebouwd wordt.

Geïnteresseerd? Neem graag contact met ons op.

Gebiedscoöperatie Zuidwest-Drenthe

W www.gc-zuidwestdrenthe.nl
T
0528 – 447020 (08.30 tot 16.30 uur)
E info@gc-zuidwestdrenthe.nl
A Kloosterstraat 12, 7963 AH Ruinen


De Gebiedscoöperatie Zuidwest Drenthe wil de regionale economie en duurzame leefbaarheid in de regio versterken. Wij zijn dé objectieve, onafhankelijke netwerkorganisatie, die innovatieve ontwikkelingen initieert en aanjaagt. Dit doen we door regionale partners uit onderwijs, overheid, omwonenden en ondernemerskringen te verbinden en actief te investeren in de ontwikkeling van regionaal relevante thema’s. Binnen de Gebiedscoöperatie Zuidwest Drenthe werken we met een klein, toegewijd team. We zetten ons in om van Zuidwest Drenthe een mooiere plek te maken om te wonen, te werken en te recreëren.

Stichting Toeristische Promotie Westerveld - Anita Warries

T 0639435026
E
a.warries@stpw.nl
A TIP Diever: Bij Puur Diever | TIP Dwingeloo: Binnenkort bij Planedome | TIP Frederiksoord: Bij Museum de Proefkolonie | TIP Havelte: Bij Brasserie OER


STPW zet zich in voor een gastvrij onthaal van toeristen in Westerveld. In persoonlijke ontmoetingen, met treffende communicatiemiddelen, vertellen we het verhaal van ons unieke gebied tezamen met de ondernemers. Elke dag weer. Voor bewoners en bezoekers van buitenaf. In opdracht van onze ondernemers die profiteren van toerisme en recreatie. Ondersteund door gemeente Westerveld.

Met een daadkrachtig team timmeren we aan de weg. In Westerveld én daarbuiten. Onze missie: Zuidwest-Drenthe sterker positioneren binnen dé Top-5 toeristische bestemming van Nederland. Hiertoe werken we samen met De Wolden, Hoogeveen en Meppel. Expertise, netwerken en creativiteit brengen we bijeen. Hieruit ontstaat maximaal toegevoegde waarde voor uw organisatie.

Onze diensten
Ondersteuning Ambassadeurs

 • Voorzien van informatie en verkoop producten voor toeristen
 • Advies ten aanzien van mogelijke samenwerkingen met onze partners  en collega-Ambassadeurs
 • Informatie omtrent waardevolle bijeenkomsten Toerisme & Recreatie middels nieuwsbrief
 • Aanwezigheid info van onze Ambassadeurs op de TIP-locaties

Exploitatie TIP-locaties

 • Verzorgen bezetting middels inzet vrijwilligers en coördinatoren

Inkoop toeristische producten voor verkoop

 • Zorgdragen voor ruime openingstijden de hele week door op alle vier de locaties
 • Safari in voor- en najaar met de vrijwilligers naar ondernemers

Ontwikkeling en inzet communicatiemiddelen

 • Plaatsing evenementen en initiatieven op digitale infoborden bij de entrees van de dorpen (aanleveren via info@stpw.nl)
 • Co-creatie met partners omtrent ontwikkeling minder en meer compleet foldermateriaal en digitale uitingen

Contact
Er kan contact worden opgenomen met Anita Warries. De Bestuursleden komen graag op bezoek. Om kennis te maken en mee te denken hoe uw organisatie meer prominent kan worden gepromoot. Tevens hebben we diverse mogelijkheden om in onze huisstijl de toeristische informatievoorziening in uw organisatie vorm te geven. Laat ons gerust weten als u een bezoek op prijs stelt.

Gebiedspromotie Zuidwest-Drenthe - Karin Polling

W gebiedspromotiezuidwestdrenthe.nl
T
06- 25 56 50 78
E
karin@zuidwestdrenthe.nl
A: Kloosterstraat 12, 7963 AH Ruinen (Buitencentrum de Poort)