Ondernemersfonds en Koepel ondersteunen ondernemers

Hoe anders is dit jaar voor iedereen gelopen. Als Koepel Ondernemend Westerveld en Ondernemersfonds Westerveld leven wij mee met alle ondernemers en houden de vinger aan de pols. Het is fijn te zien dat inwoners in Westerveld de ondernemers extra steunen en dat ondernemers niet bij de pakken neerzitten.

Ondanks de pandemie die iedereen heeft getroffen, is er dit jaar toch voor veel activiteiten en projecten een beroep gedaan op het fonds. Zo zijn er tablets naar de verzorgingshuizen gegaan, zijn handenwasunits geplaatst en is een bordspel ontwikkeld. Evenementen als ‘Timmerdorp Dwingeloo’ zijn ondersteund evenals alternatieven voor afgelaste evenementen. Mozaïekenroute van Corso Frederiksoord en de Sprookjestuinen van Drenthe zijn hiervan voorbeelden.

Daarnaast heeft de recreatiesector de mogelijkheid om met een bijdrage vanuit het fonds te werken aan het verbeteren van de eigen website door gezamenlijk vertaling, fotografie en websitescreening in te kopen, zijn door dorpen met behulp van fondsbijdragen magazines en kaarten uitgebracht om de toeristen wegwijs te maken en wordt er op diverse plekken liggende verzorgingsplaatsen gerealiseerd om Westerveld voor nog meer mensen toegankelijk te maken.

Tot slot worden er, voor het komende toeristenseizoen begint, digitale informatiezuilen geplaatst in Havelte, Diever, Vledder, Dwingeloo, Zorgvlied en Uffelte om toeristische informatie nog makkelijker bij de toeristen te krijgen.