Pakketkluizen Dieverbrug

Nieuw in Westerveld: Pakketkluizen

In Dieverbrug zijn onlangs pakketkluizen geïnstalleerd. Voor jou als lokale ondernemer zijn de pakketkluizen in het midden van de gemeente een ideale mogelijkheid om 24/7 pakketservice te bieden. Je kunt hiermee namelijk op ieder moment van de dag producten leveren aan jouw klant. De klant haalt het pakket op wanneer het hem of haar uitkomt.

De pakketkluizen zijn niet alleen handig voor ondernemers en hun klanten, ook dragen ze bij aan een betere luchtkwaliteit en betere verkeersveiligheid. Door deze oplossing rijden er veel minder bestelbussen met allerhande pakketjes door de straten.

Er zijn in Dieverbrug 58 lockers met verschillende afmetingen beschikbaar. De kosten voor het huren van een kluis bedragen normaal gesproken € 0,70 per aflevering van een pakket. Tijdens de lockdown kun je gratis gebruik maken van de kluizen tot 100 afleveringen. Meer info hierover vind je op http://www.reisviahub.nl/pakketkluizen/. Daar vind je ook een stappenplan hoe het systeem werkt.

Initiatief Provincie Drenthe

De pakketkluizen in het buitengebied zijn tot stand gekomen op initiatief van Provincie Drenthe. Met het project onderzoeken ze in welke mate de pakketkluizen bijdragen aan de leefbaarheid in buitengebied en de vermindering van de CO2-uitstoot. Het onderzoek duurt minimaal een jaar waarbij er wordt samengewerkt met lokale bedrijven, ondernemers(verenigingen) de Rijksuniversiteit Groningen en (partners van) Surflogh.