Even rustig aan het werk

Susan Mouwen uit Dwingeloo is docent communicatie aan Hogeschool Van Hall Larenstein in Leeuwarden. Vanwege het coronavirus geeft zij haar lessen vanuit huis. Omdat ook haar man, twee kinderen van 10 en 12 jaar en honden thuis zijn, vindt Susan daar niet altijd de rust die nodig is voor skypemeetings of het opnemen van videolessen voor haar studenten. Daarom maakte ze gebruik van het aanbod van onderneemster Inge Dijkinga uit Dwingeloo om in haar (tijdelijk verplicht gesloten) vergaderlocatie Dwingelderheem te komen werken.

Susan maakte er al meerdere keren dankbaar gebruik van. ‘Het is hier heerlijk rustig werken in een gezellige ambiance en mooi uitzicht. Ik kan hier ongestoord bellen of videobellen. Mijn lessen geef ik nu vanuit hier, live of ik neem filmpjes op. Even weg zijn van huis is trouwens ook wel fijn en je doet in een andere omgeving ook weer veel inspiratie op.’

De positieve reacties op de oproep van Inge en Hans resulteerden in een creatieve oplossing om het bedrijf weer vlot te trekken: Inge besloot voor de toekomst verschillende flexwerkplekken in te richten, waaronder in twee ingerichte tenten in het weiland.

Naast Dwingelderheem stellen ook anderen zoals B&B de Ster van Dwingeloo, RCN de Noordster in Dwingeloo, Landhotel Diever en Vakantiepark de Wiltzangh in Ruinen/Dwingeloo hun accommodatie beschikbaar als werkplek.