Willeke Tuin en Marian Metselaar

Aan het woord: Sociaal werkers Welzijn MensenWerk

Willeke Tuin en Marian Metselaar

De gevolgen van de coronacrisis kunnen voor veel stress zorgen bij ondernemers en hun gezin. Onzekerheid, vermoeidheid en zelfs angst kunnen regeren. Ook de combinatie van kinderen thuis lesgeven en thuiswerken, extra hoge werkdruk of juist niets meer te doen hebben, kan zorgen voor spanningen. Sociaal werkers Willeke Tuin en Marian Metselaar van Welzijn MensenWerk kunnen jou als ondernemer in Westerveld hierin bijstaan.

‘Ben je ondernemer, dan zijn het door de coronacrisis wellicht uitdagende tijden. Een dalende omzet en niet of minder kunnen investeren, kunnen er flink inhakken. Misschien dreig je alles wat je opbouwde te verliezen. Dan kun je wel wat support gebruiken. Wij kunnen je vanuit Welzijn MensenWerk die ondersteuning bieden.

Zie je bijvoorbeeld dat je het emotioneel of financieel mogelijk niet gaat redden? Trek dan bij ons aan de bel. Samen kunnen we uitzoeken waar je staat en kunnen we bijvoorbeeld kijken op welke toeslagen je recht hebt. Financiële onzekerheid kan ook leiden tot stress in de thuissituatie. Ook daarin kunnen we je begeleiden. We helpen je orde op zaken te krijgen en samen te kijken naar oplossingen. We hebben bovendien korte lijnen met instanties als de gemeente, UWV, fondsen en giften, huisartsen en intermediairs.

Naast praktische oplossingen bieden we een luisterend oor als je het even niet meer ziet zitten. Soms verwijzen we door, soms lucht het al op dat iemand met je meedenkt en samen met je zoekt naar oplossingen. Weten dat er iemand is waar je op terug kunt vallen is zelfs al heel fijn. Dus neem vooral contact met ons op als er iets speelt waar je alleen niet uit komt. Speelt er iets met de kinderen? Dan kun je via school vragen naar de schoolmaatschappelijke werkers die hierin kunnen ondersteunen. 

Wij van Welzijn MensenWerk staan voor je klaar, wij helpen je graag! Je kunt zonder verwijsbrief van de huisarts bij ons terecht. Aan onze hulp zijn geen kosten verbonden en de hulpverlening is vrijwillig. Voor aanmelding of vragen kun je contact opnemen met

Willeke Tuin, w.tuin@welzijnmw.nl, tel: 0613305131 of
Marian Metselaar, m.metselaar@welzijnmw.nl, tel: 0651155379.’