Provincie breidt ondernemersloket Ik Ben Drents Ondernemer flink uit

Extra ondersteuning voor ondernemers tijdens coronacrisis

Veel ondernemers ervaren negatieve effecten van de maatregelen rondom het coronavirus. Om een steuntje in de rug te geven aan Drentse ondernemers en hen te helpen bij hun specifieke situatie wordt het ondernemersloket Ik Ben Drents Ondernemer tijdelijk flink uitgebreid. De provincie Drenthe stelt hiervoor een bedrag van 135.000 euro beschikbaar.

Gedeputeerde Henk Brink: ‘Het is crisistijd en dat merken ondernemers direct in hun portemonnee. Maar ook als we de crisis achter de rug hebben, blijven de effecten voor hen nog voelbaar. Dat beseffen we als provincie maar al te goed. Daarom bieden wij op deze manier een helpende hand. We hebben ervoor gekozen om de functie van ‘Ik Ben Drents Ondernemer’ uit te breiden, omdat de ondernemers in het MKB en ZZP’ers dit loket al goed weten te vinden. Hiermee kunnen we hen in deze moeilijke tijd vanuit één informatiepunt extra hulp bieden.’

Uitbreiding online platform en advies

Om ondernemers de weg te wijzen in landelijke, regionale en lokale Corona-regelingen biedt Ik Ben Drents Ondernemer actuele informatie aan op de website www.ikbendrentsondernemer.nl en via sociale media. Ook organiseren de adviseurs online vragenuurtjes en webinars. Verder bieden de adviseurs maatwerk-advies bij actuele vragen, zoals wat te doen bij het wegvallen van inkomsten als gevolg van massale annuleringen en het op korte termijn uitblijven van orders of het juist niet kunnen afleveren van goederen. Ik Ben Drents Ondernemer is bovendien langer bereikbaar: op werkdagen tot 21.00 uur.

Tijdelijke Crisistafel voor Drenthe

Ik Ben Drents Ondernemer gaat verder per direct de reeds bestaande Drentse Financieringstafel, waar banken, subsidie- en kredietverstrekkers samenwerken voor de financiering van het MBK, ombouwen tot een Drentse Crisistafel die hulp biedt aan ondernemers die nu acuut in de geld- of omzetproblemen komen.

Digitale vaardigheden vergroten

Om in deze crisis de zaken toch zoveel mogelijk door te laten gaan, bieden verscheidene ondernemers digitaal hun diensten aan: de adviseur biedt e-consulten, de horecaondernemer laat klanten online afhaalmaaltijden bestellen enzovoort. Dit vraagt om digitale vaardigheden, die niet alle ondernemers voldoende beheersen. Ik Ben Drents Ondernemer wil onder meer een Digitaal Hulp Team oprichten met onder andere Drentse onderwijsinstellingen om de ondernemers te ondersteunen bij het opzetten van online-diensten.

Ik Ben Drents Ondernemer: dé vraagbaak voor Drentse ondernemers

Drentse ondernemers kunnen met vragen terecht bij Ik Ben Drents Ondernemer. De adviseurs staan voor hen klaar om vragen te beantwoorden, te sparren en om samen te kijken welke mogelijkheden er voor hun onderneming zijn. Bellen kan op werkdagen tot 21.00 uur via (0592) 365 515. Mailen kan ook: info@ikbendrentsondernemer.nl. Op de website www.ikbendrentsondernemer.nl vinden ondernemers actuele informatie over regelingen en hulplijnen.