Douchebrancard Weldadig Oord

Onbekommerd een dagje uit voor mensen met een beperking

Veel kinderen en volwassenen met een lichamelijke en soms ook verstandelijke beperking zullen nooit zindelijk worden. In Nederland zijn er geen tot weinig voorzieningen die het ouders en begeleiders mogelijk maken deze kwetsbare mensen te verschonen. Onbezorgd, even een dagje uit is voor hen dus niet weggelegd.

Door liggende verzorgingsplekken op meerdere locaties aan te bieden, wordt Westerveld meer toegankelijk voor iedereen. Zo kunnen ook deze bezoekers en inwoners van Westerveld meedoen en genieten van onder andere de cultuur en prachtige natuur die wij hier kennen.

Een Weldadig Oord is reeds gestart bij Hoeve De Werkhorst in Vledder, in het paviljoen van de Stichting Van Swietentuin, Tuin Zonder Drempels bij Museum De Proefkolonie in Frederiksoord en er zijn reeds gesprekken met/concrete plannen bij Grenzeloos en Zo – Doldersum, Museum Valse Kunst in Vledder en Bosbad Vledder.

Een volgende stap is samen met initiatiefneemster Minke Heeringa kijken of dit mooie initiatief breder getrokken kan worden in onze gemeente, zodat iedereen kan genieten van een onbekommerd dagje uit in heel Westerveld. Dit initiatief wordt mede mogelijk gemaakt door Ondernemersfonds Westerveld.

Ben jij ook geïnteresseerd in liggende verzorging op jouw locatie in Westerveld en/of wil jij meer informatie? Stuur dan een bericht naar de fondsmanager. Zij brengt jullie graag met elkaar in contact.