Nieuwe eigenaren voor Hotel de Drift in Dwingeloo

Hotel de Drift in Dwingeloo heeft met ingang van dinsdag 19 mei nieuwe eigenaren. Bert Bult neemt na bijna 30 jaar afscheid als hotelier en gaat genieten van een welverdiend pensioen. Agnes Meekhof en Thijs Torreman nemen het hotel-restaurant over.

“In deze bijzondere tijd een horecazaak overnemen is een uitdaging, maar met passie en toewijding gaat dat lukken”, zo schetst Agnes Meekhof de komende periode. Vanaf 21 mei zijn de eerste gasten geboekt. “We beginnen de eerste week met een beperkt aantal kamers om te kijken of alle coronamaatregelen goed werken”, zo zegt Thijs Torreman. Vanaf het Pinksterweekend kan het hotel weer worden volgeboekt.

Agnes Meekhof heeft ruime ervaring in de hotellerie als manager en MT lid onder andere opgedaan bij Hampshire Hotels Groningen. “Met de overname van Hotel de Drift komt een droom voor mij uit. Al heel lang wilde ik een eigen hotel met veel ruimte voor persoonlijke aandacht en een huiselijke sfeer. Hotel de Drift past daar perfect bij.” Thijs Torreman werkt als interim manager voor cultuur, zorg, welzijn, onderwijs en gemeenten. “De horeca lijkt heel wat anders, maar de vaardigheden die ik in de afgelopen 23 jaar heb opgedaan, gaan me zeker helpen. Ik heb erg veel zin om samen met Agnes onze gasten het naar de zin te maken.” zo kijkt Thijs optimistisch vooruit.

Het restaurant en terras is tot 1 juni alleen open voor hotelgasten. Na die tijd mogen er maximaal 30 gasten tegelijk inclusief personeel in het restaurant en op het terras aanwezig zijn. “We hebben alle voorzorgsmaatregelen genomen en voldoen aan alle eisen van het RIVM, laat de gasten maar komen dus”, zo reageert Agnes als het gaat over de lastige omstandigheden waarin gestart moet worden.

Hotel de Drift is gelegen aan de Drift 4 in Dwingeloo en heeft 13 kamers en een restaurant met terras. Het hotel is 7 dagen per week open. De zaak heeft een lange historie in het Dwingelse met een grote groep vaste gasten. In de komende maanden kijken Agnes en Thijs welke aanpassingen nodig zijn om het hotel weer aan te laten sluiten bij de veranderende vraag. Het is de bedoeling in de komende winter te gaan verbouwen en het hotel een meer eigentijdse uitstraling te geven. Zowel het restaurant als de kamers krijgen dan een flinke opknapbeurt zodat het hotel een goede keuze wordt voor iedereen die in Drenthe op zoek is naar ‘iets anders’ en ultieme gastvrijheid tijdens het verblijf.