mobiele wasbakken

Mobiele wasbakken bij beweegactiviteiten

Deelnemers van sport/beweegactiviteiten in Dwingeloo kunnen hun handen voor en na de activiteiten sinds kort wassen met zeep en water in plaats van een desinfectiemiddel.

Bij woonzorgcentrum de Weyert en dorpshuis Over Entinghe staan sinds kort twee mobiele wasbakken. De deelnemers van de verschillende beweeggroepen kunnen daar hun handen wassen. Wassen met zeep en water werkt bewezen beter dan desinfectiemiddel en veroorzaakt minder irritatie aan de handen.

Ondernemersfonds

Het initiatief komt van de werkgroep Dwingeloo in Actie en kon gerealiseerd worden met een bijdrage van het Ondernemersfonds. Ook bij sporthal de Hulsebosch komt een derde mobiele wasbak waarvoor andere fondsen zijn aangeschreven. 

Dwingeloo in Actie

De werkgroep Dwingeloo in Actie bestaat uit professionals en inwoners uit Dwingeloo met affiniteit voor beweegactiviteiten. De werkgroep vindt dat de deelnemers aan de activiteiten en eventuele bezoekers de mogelijkheid moeten hebben om de richtlijnen van het RIVM na te leven voor aanvang van de activiteit onder het mom van samen laten wij het virus verdwijnen.