Djurre Dinkla Koop in Westerveld

Aan het woord: Koop in Westerveld

Het Ondernemersfonds Westerveld richt zich op het bevorderen van het ondernemersklimaat en de leefbaarheid in de gemeente Westerveld. Vanuit de stichting worden kennis en financiële middelen beschikbaar gesteld, worden samenwerkingen gestimuleerd en is zij samen met Koepel Ondernemend Westerveld de verbindende factor tussen ondernemers, inwoners, verenigingen, gemeente en belangengroeperingen.

Aan het woord bestuurslid Djurre Dinkla: ‘Nu het ondernemersfonds een paar jaar draait, is het tijd om plannen verder uit te rollen. Onze ambitie is namelijk groter dan alleen ‘mogelijk maken’. Samen met ondernemers willen wij de lokale economie versterken door inwoners en ondernemers meer lokaal te laten besteden en dus de focus te brengen op Westerveld. Er wordt, zeker in deze tijd van corona, nóg meer digitaal besteld, terwijl er ook enórm veel aanbod is in Westerveld. Onze boodschap: Kijk eens om je heen en koop in Westerveld.

Die bewustwording willen we stimuleren. Het is namelijk deel van een groter geheel. Een goed ondernemersklimaat is goed voor de leefbaarheid. Door je geld uit te geven in de gemeente investeer je ook in een goede lokale economie. Het kapitaal blijft in de gemeente en kan ook weer in de gemeente worden uitgegeven. Dit doen ondernemers bijvoorbeeld door verenigingen en lokale activiteiten te ondersteunen.

Dit willen wij bewerkstelligen door de ondernemers te stimuleren zich beter en gezamenlijk te presenteren, zodat ze ook door inwoners gevonden kunnen worden. Verder willen wij bevorderen dat ondernemers, organisaties en verenigingen vooral lokaal gaan (in)kopen. Momenteel wordt er hard gewerkt aan een project wat dit doel mede kan bewerkstelligen. Daar kan de stuurgroep van Ondernemersfonds Westerveld en Koepel Ondernemend Westerveld de medewerking en ideeën van andere ondernemers goed voor gebruiken.

Heb jij ideeën passend bij dit doel? Laat het weten via koopinwesterveld@ ondernemersfondwesterveld.nl.