Aan het woord… KHN Westerveld

Sinds twee jaar heeft Westerveld een horecagroep waarin de Westerveldse horeca verenigd zijn. Eduard Schipper van Restaurant en B&B Grenzeloos en Zo in Doldersum, Abe Brouwer van Ludiek in Havelte, Mark Bergmans van Hotel Wesseling en Grand Café De Brink in Dwingeloo en Ruwan Berculo van Villa Blauwhemel in Diever vormen het bestuur van KHN Westerveld.

Ruwan Berculo: ‘Vanuit de gemeente was er behoefte om snel en makkelijk met de horeca in contact te komen. We besloten alle horeca in Westerveld te verenigen en realiseerden een Westerveldse afdeling binnen Koninklijke Horeca Nederland (KHN), zodat er voor hen nu ook vanuit Westerveld een aanspreekpunt is. KHN Westerveld zorgt voor verbinding tussen de horecaondernemers en de gemeentelijke organisatie in Westerveld. Twee keer per jaar is er regulier overleg tussen KHN Westerveld en de gemeente, het bestuur van KHN Westerveld spreekt elkaar maandelijks.

In deze tijd van corona is de meerwaarde van de horecagroep goed zichtbaar. We zorgen er voor dat we voor iedereen snel helder hebben wat wel en wat niet mag, hoe het werkbaar is. We zijn in nauw contact met KHN en in goed overleg met de gemeente. We bundelen onderwerpen die spelen vanuit de achterban zodat we dat in één keer met de gemeente kunnen bespreken. En ja, er zijn momenteel zo veel uitdagingen en onduidelijkheden dat in de praktijk de maatregelen en de handhaving niet vlekkeloos verlopen. Maar we kunnen wél weer snel met de juiste mensen om tafel om zaken te bespreken. We kunnen sneller schakelen met de gemeente dan wanneer we niet verenigd waren.

Na een slecht voorseizoen hebben we een topzomer voor de boeg. Er wordt deze zomer een gigantische hoos aan toeristen voorspeld in onze regio. Door te verwijzen naar elkaar kunnen we er met elkaar voor zorgen dat de vakantiegasten binnen de gemeente blijven recreëren.

Door te verenigen word je als sector beter en slimmer. Je hoort zo veel van elkaar waar je je voordeel mee kunt doen. Samenwerken maakt het ondernemer echt leuker!’