Noordelijke Zadenmarkt

Noordelijke zadenmarkt

De Fruithof in Frederiksoord is zaterdag 14 maart van 11.00 tot 17.00 uur gastlocatie van de Noordelijke Zadenmarkt. Met een markt in de kassen en lezingen en workshops in het naastgelegen Huis van Weldadigheid wil de organisatie de mensen stimuleren om zelf actief te worden in het vergroenen van hun leefomgeving, zelf of met elkaar voedsel te verbouwen of biodiversiteit te bevorderen. 

Fruithof Frederiksoord is een levend museum van oude Nederlandse fruitsoorten op een terrein van ongeveer 8 hectare met boomgaarden, omringd door hagen vol bloemen, bessen en bottels. In de tuin onderhouden vrijwilligers zo’n 800 verschillende appel-, peren- en pruimenrassen. 

In de kassen zijn tijdens de markt verschillende kramen met zaden, knollen en bijzondere eetbare planten te vinden Daarnaast is er een afwisselend en inspirerend programma van workshops en lezingen. Openingsspreker is professor dr. Esther Tuinhout, hoogleraar natuurbeheer van Wageningen en lead author van het internationale IPBES-rapport over biodiversiteit. Andere sprekers en workshops gaan praktisch in op hoe mensen concreet hun tuin kunnen vergroenen, zodat vogels, insecten, bijen en vlinders een kans krijgen om te overleven in hun omgeving.

Meer informatie over de Noordelijke Zadenmarkt.