Kennispoort Regio Zwolle

Masterclass Octrooien & Intellectueel eigendomWerk je samen met organisaties of bedrijven in het buitenland? Op dinsdag 10 maart gaan octrooiadviseur Ilona Koomen (Octrooicentrum Nederland, onderdeel van RvO) en octrooigemachtigde Vincent Rijsdijk (Arnold & Siedsma) tijdens een Masterclass van Kennispoort Regio Zwolle dieper in op wat er allemaal komt kijken bij zakendoen over de grens op het gebied van intellectueel eigendom. De Masterclass Octrooien & Intellectueel eigendom is op dinsdag 10 maart van 15.00 tot 17.30 uur in Zwolle.

Intellectuele eigendomsrechten zoals octrooirecht, auteursrecht en merkrecht zijn weliswaar geharmoniseerd, maar kunnen in detail (sterk) verschillen. Ook zijn er in bijvoorbeeld Duitsland, Frankrijk en de VS meer merken en octrooien van kracht, waardoor de kans op inbreuk groter is dan in Nederland. Maar ook de voorbereiding op de samenwerking is belangrijk. Het is daarom belangrijk vooraf goed te bedenken welke kennis je wilt delen met de andere partij(en) en welke afspraken je daarover wilt maken.

Sessie 1: Slim(mer) internationaal samenwerken

Een slechte voorbereiding van de samenwerking en verschillen in nationale wetgeving kunnen voor misverstanden en vervelende situaties zorgen. Ilona laat zien hoe je slimmer kunt samenwerken in het buitenland en waar je terecht kunt voor meer informatie. Door de aangereikte “IE-wijzer samenwerking” ga je beter voorbereid een internationale samenwerking aan. Ilona werkt bij Octrooicentrum Nederland, dat duurzaam, agrarisch, innovatief en internationaal ondernemen stimuleert.

Sessie 2: Bescherming intellectueel eigendom

Vincent gaat in op de aanpak. Wat is er wel en niet mogelijk bij het beschermen van jouw intellectueel eigendom. Wat zijn de valkuilen en waar liggen de kansen? Vincent werkt bij Arnold & Siedsma, een internationale organisatie gespecialiseerd in octrooien, merken en modellen recht en IE advocatuur.

Het programma

15.00 uur – Ontvangst in Landstede Sportcentrum (Hogeland 10, 8024 AZ Zwolle)
15.15 uur – Opening door Trade Office
15.30 uur – Sessie 1: Slim(mer) internationaal samenwerken door Ilona Koomen (RVO)
16.30 uur – Sessie 2: Bescherming intellectueel eigendomsrecht door Vincent Rijsdijk (Arnold & Siedsma)
17.15 uur – Netwerken en borrel
17.30 uur – Einde programma

Interesse? Meld je aan via Kennispoort Regio Zwolle.