Circulaire economie

Circulaire Transitie Expeditie Westerveld 2020

Ben je koploper in de circulaire economie, of heb je de ambitie koploper in de circulaire economie te worden? Ga dan mee op de Circulaire Transitie Expeditie Westerveld. De start is op 9 oktober van 20.00 tot 22.00 uur in het gemeentehuis in Diever.

Circulaire economie

Circulaire economie (CE) is meer dan alleen het sluiten van kringlopen. De circulaire economie gaat over de vermindering van koolstofemissies, maar ook over het verbeteren van de gezondheid, luchtkwaliteit, banen en sociale cohesie in de stad. Circulaire economie is steven naar win-win situaties. Het gaat ook om nieuwe vormen van waarde creatie, organisatie, strategie en verdienmodellen waarvan de mogelijkheden nog lang niet allemaal zijn onderzocht.

Kernteam van Pioniers

Circulaire economie is nog in de fase van pionieren. Het doel van de Circulaire Transitie Expeditie Westerveld is vanuit een te vormen kernteam van Pioniers met ondernemers, overheid en studenten de transitie naar een circulaire economie te versnellen. Omdat circulaire economie sectoroverstijgend is, is het streven dat elke sector en beleidsveld vertegenwoordigd is in het team. De Pioniers zorgen ervoor dat straks het Peloton ook mee gaat.

Circulaire Transitie Expeditie

Door een jaar op Circulaire Transitie Expeditie te gaan ontstaat een duurzame samenwerking binnen de gemeente tussen overheid, ondernemers en daarmee ook onderwijs en burgers.

Stap 1: Vormen van het Expeditie Team.
Stap 2: Uitbreiden Team
Stap 3: Starten van de Circulaire Transitie Expeditie Januari 2020

Startbijeenkomst

Op 9 oktober gaat een vooraf geselecteerde groep ondernemers in gesprek met de afdelingen van de gemeente onder begeleiding van circulaire versnellers en in circulaire kringen.
Het programma van de avond:

  • 20.00 uur Introductie. Waarom deze bijeenkomst, Wat is een Circulaire Transitie Expeditie?
  • 20.30 uur Voorstelronde
  • 21.30 uur Terugkoppeling wat we hebben opgehaald

Met de output van deze avond gaan we het team vergroten, financiering organiseren, een planning en een programma maken.

Ben jij een pionier?

Ben jij graag onderdeel van het kernteam? Dan zien wij we je graag! Voorwaarde om mee te gaan op expeditie is commitment, enthousiasme en betrokkenheid bij ontwikkeling van de platteland gemeente Westerveld. Ben jij die pionier die we zoeken? Kom dan naar de startbijeenkomst op woensdag 9 oktober 2019 om 20.00 uur in het gemeentehuis in Diever. Meld je aan via info@gemeentewesterveld.nl.