Bemoediging in barre tijden

Voor aanvang van de raadsvergadering van dinsdag 24 maart 2020 sprak burgemeester Jager bemoedigende woorden uit voor alle mensen in Westerveld. Hieronder zijn deze woorden terug te lezen.

Beste mensen,

We beleven barre tijden op dit moment: je mag elkaar niet meer ontmoeten, blijf thuis, ga niet naar je werk, geef elkaar geen hand, je mag je (groot)ouders niet bezoeken, ga niet winkelen, je mag elkaar niet even knuffelen hoe graag je dat ook zou willen.

Je buren mag je groeten van achter het raam. Niet even bij elkaar de tuin in lopen.

De gewone dingen mogen niet (meer). Juist op zulke momenten hebben we elkaar nodig en willen we even die schouder van de ander zoeken. Kan dat nog?

Ja, want gelukkig hebben we de mogelijkheid van videobellen, skypen, Whatsappen, en gelukkig kan gewoon even bellen natuurlijk ook. Meer dan ooit hebben we elkaar nodig; staan we schouder aan schouder (figuurlijk door de nu geldende 1,5 meter afstand); doen we wat de deskundigen van ons vragen. Want we zijn samen op zoek naar het licht aan het eind van de tunnel.

Nu ontdekken we de waarde van het elkaar ontmoeten, het elkaar nodig hebben; de Chinese artsen helpen hun Italiaanse collega’s; wereldwijd zoeken artsen samen naar een middel om deze ziekte te bestrijden. Het lijkt op ‘Noaberschap’, zoals wij dat altijd gelukkig kenden en nóg kennen.

Samen gaan we door deze moeilijke tijden komen, samen gaan we het licht aan het eind van de tunnel zien; we houden elkaar vast.

Ik houd van u allemaal.
Ik wens u heel veel sterkte en hopelijk tot spoedig ziens.

Burgemeester Jager