Agenda

Klik op de titel van het agendapunt voor meer informatie. Mis je iets in deze agenda wat interessant is voor collega ondernemers, laat het ons weten via info@ondernemendwesterveld.nl.

Sorry, the requested event is not available!
 • do
  18
  apr
  2024
  13:00 - 17:00 uurHotel Lumen Zwolle

  Met de Marktdag Toekomstbestendig inkopen met aandacht voor de ondernemer willen we opdrachtgevers en opdrachtnemers (vraag en aanbod) in de regio Zwolle bij elkaar brengen om marktkansen in de circulaire economie te ontwikkelen en te bespreken. Hoe kunnen ondernemers inspelen op de inkoop van de aanbestedende diensten en daarmee bijdragen aan een circulaire economie?

  Op het plenair programma is aandacht voor AI/ChatGPT en de invloed daarvan op inschrijven en aanbesteden. In verschillende deelsessies wordt inzicht gegeven in de inkoop- en aanbestedingspraktijk. Inkopen met impact en MVOI staan hierbij centraal. Dus: kennis opdoen, kennis delen en kennis maken!  Deze bijeenkomst is bedoeld voor aanbestedende diensten en marktpartijen in de regio Zwolle.

  Je kunt je aanmelden door op de volgende link te klikken: https://forms.gle/U5m4v5bAnncsVVRn9

  Programma

  12.30 uur:         Inloop
  13.00 uur:          Ontvangst
  13.30 uur:          Opening door wethouder Bram Harmsma, wethouder Economie van Steenwijkerland
  13.40 uur:          Programma Beter Aanbesteden in de praktijk
  13.50 uur:          Plenaire inleiding ChatGPT en aanbesteden, met Timo Martosatiman
  14.30 uur:          Deelsessies (zie hieronder)
  15.30 uur:          Pauze
  15.45 uur:          Deelsessies
  16.45 uur:          Sluiting en netwerkborrel

  Deelsessies

  Deelsessie 1: MKB Vriendelijk aanbesteden

  Wil jij weten hoe je als aanbestedende dienst het mkb kunt interesseren door mkb vriendelijke aan te besteden? Of wil jij als ondernemer juist weten hoe je in beeld komt bij aanbestedende diensten? Schrijf je dan in voor de deelsessie mkb vriendelijke aanbesteden! Sander Bastianen van Beter Aanbesteden neemt jullie mee in zijn verhaal en ervaring.

  Deelsessie 2: Aanbesteden op 3A4

  Veel organisaties zijn gewend om aanbestedingen te beschrijven op vele pagina’s. Een groeiende groep aanbestedende diensten bewijst dat het anders kan. Zij besteden aan op ongeveer 3 A4’tjes. En dat heeft allerlei voordelen. Zo verlaag je de drempel voor kleinere ondernemingen om deel te nemen en focus je meer op het doel van de aanbesteding. Ontdek de voordelen van Uitgangspunt 3 A4 en schrijf je in voor de deelsessie Aanbesteden op 3 A4. Markku Weingärtner van Novon en Tjeerd Planting van Beter Aanbesteden nemen jullie mee in hun ervaring en inzichten.

  Deelsessie 3: MVOI – Partnerschip als vertrekpunt 

  Door de verandering van een lineaire naar een circulaire economie zijn de uitdagingen en afname gedurende een contract of overeenkomst niet te voorspellen. Dit zorgt voor een andere vraagstelling en rol vanuit zowel de opdrachtgever als opdrachtnemer. Arnoud van Spijk en Björn Bakker van VEPA delen hun inzichten in wat hun ervaringen zijn als opdrachtnemer binnen de huidige contracten van kantoor- en leeromgevingen. Stephanie Steffers van PIANOo deelt de MVOI-zijde vanuit de opdrachtgeversrol.

  Deelsessie 4: Beter aanbesteden door het gebruik van data

  Inkopers gebruiken zelden beschikbare data van eerdere aanbestedingen, terwijl deze data kan helpen bij de vorm en inhoud van een aanbesteding. Wil jij meer weten over de vele voordelen van het gebruik van data in het inkoopproces? Schrijf je dan in voor de deelsessie Beter aanbesteden door het gebruik van data. Rick den Ridder van TenderNed en Wout Groeneveld van Canon Benelux nemen jullie mee in hun ervaring en inzichten.

 • wo
  24
  apr
  2024
  13.00 - 15.00 uurde Drentse Werf (de Vos van Steenwijklaan 75, Hoogeveen)

  De inloopdagen van Ik Ben Drents Ondernemer hebben als doel om samenwerking en kruisbestuiving te bevorderen.

  Hier kun je zonder afspraak en gewoon gratis terecht om jouw ondernemersvraag te stellen. Of gewoon om te sparren natuurlijk. Er zijn adviseurs aanwezig met elk hun eigen specialisme, dus waar wacht jij nog op?

 • di
  14
  mei
  2024
  vanaf 20.00 uurBuitencentrum De Poort (Kloosterstraat 12 Ruinen)

  Na een succesvolle eerste editie vorig jaar, organiseren we op dinsdagavond 14 mei opnieuw onze Coöperatieavond. Je bent van harte welkom voor een avond vol inspiratie en (nieuwe) ontmoetingen. Onder het genot van een Dubbel Drents hapje en drankje tref je al onze projecten en samenwerkingspartners op het Innovatieplein. Tot dan!

 • do
  06
  jun
  2024
  07:00 - 08:30 uur

  Het thema van deze ontbijtbijeenkomst is 'Ondernemer en verduurzaming'. Harald van Zegeren MBA van Ik ben Drents Ondernemer (IBDO) vertelt hoe hij werkt, wat er in de praktijk allemaal mogelijk is en wat het bedrijven oplevert.

  Laat je inspireren en ga met andere ondernemers in gesprek om ervaringen uit te wisselen!

  Meer informatie volgt.

   

   

 • do
  20
  jun
  2024
  Lumen (PEC Zwolle Stadion) in Zwolle

  Jaarevent Toekomstbestendige Bedrijventerreinen

  Tijdens dit event komen alle actoren die werken aan het toekomstbestendig maken van bedrijventerreinen samen om geïnspireerd te worden door praktijkvoorbeelden en praktische knowhow op te doen. In verschillende sprintsessies is ruimte voor het uitwisselen van kennis en ervaringen en concrete toepassingen voor bedrijventerreinen. Met een multidisciplinair team van experts binnen en buiten het veld gaan we met jouw opgave aan de slag. Aan het eind van de dag heb je een concrete oplossingsrichting in handen.

  Het programma is dagvullend, maar het is ook mogelijk om alleen de ochtend of de middag bij te wonen. We houden je op de hoogte van het programma.

  Dit programma ter ondersteuning van bedrijventerreinen gaat in elk geval door tot april 2027.

 • wo
  26
  jun
  2024
  17:30 - 20:00 uurBrasserie PUUR in Diever (Bosweg 2A)
 • di
  16
  jul
  2024

  Informatieavond Ondernemersfair in Vledder.
  Meer informatie volgt.

 • vr
  25
  okt
  2024
  zo
  27
  okt
  2024

  In de Oerprovincie van Nederland zijn talloze verhalen te beleven en dat willen we onze gasten en inwoners laten zien. Dit doen we graag samen met jou tijdens het Verhalenweekend Drenthe. Meer informatie https://www.marketingdrenthe.nl/blog/verhalenweekend-2024

 • za
  02
  nov
  2024

  Meer informatie volgt.
  Zie ook www.ondernemersfair.nl.