Agenda

Klik op de titel van het agendapunt voor meer informatie. Mis je iets in deze agenda wat interessant is voor collega ondernemers, laat het ons weten via info@ondernemendwesterveld.nl.

Evenement details:

 • do
  16
  mei
  2019

  Bijeenkomst over Broodfonds door Ondernemersvereniging Vledder

  19.30 uurDe Tippe, Vledder

  Op donderdag 16 mei organiseert Ondernemersvereniging Vledder e.o. een bijeenkomst in De Tippe over het opzetten van een Broodfonds. Het OVV-bestuur heeft een BroodfondsMaker van Broodfonds Nederland uitgenodigd om een presentatie te geven. Deze presentatie is niet alleen voor de leden van de OVV. Ook andere ondernemers binnen de gemeente Westerveld zijn van harte welkom om bij de avond aanwezig te zijn. Meld je aan vóór 1 mei via info@vledder.nu. De avond begint om 19.30 uur.

  Een Broodfonds is een collectieve voorziening voor arbeidsongeschiktheid, ontwikkeld dóór en vóór ondernemers die elkaar kennen en vertrouwen. Je steunt elkaar bij ziekte. Daarvoor zet je elke maand een vast bedrag opzij.  Vaak wordt dit type voorziening ook wel aangeduid als ‘schenkkring’. De BroodfondsMakers begeleiden bij de oprichting van de individuele groepen en zorgen ervoor dat aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. Wie langdurig ziek is, krijgt van de anderen schenkingen om van te leven. Die kun je maximaal twee jaar achtereen krijgen.

  Alleen groepen die zijn opgezet door de BroodfondsMakers en zich houden aan de voorwaarden zijn een Broodfonds™ en mogen die naam gebruiken. Het Broodfonds is voor zelfstandigen met en zonder personeel, vennoten van een VOF, maten in een maatschap en directeur-grootaandeelhouders (DGA’s) van een BV en bestaat uit minimaal twintig tot maximaal vijftig ondernemers. Je kunt vanuit allerlei beroepen meedoen aan een Broodfonds. Daarnaast moet er een bestuur samengesteld worden met minimaal drie bestuursleden, te weten een voorzitter, een penningmeester en een secretaris.

  Ondernemers die meer willen weten, interesse of vragen hebben, zijn van harte welkom bij deze presentatie in De Tippe in Vledder. De bijeenkomst is op donderdag 16 mei en start om 19.30 uur. Inloop vanaf 19.00 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden. Wel graag van tevoren aanmelden via de mail (vóór 1 mei) info@vledder.nu.