Agenda

Klik op de titel van het agendapunt voor meer informatie. Mis je iets in deze agenda wat interessant is voor collega ondernemers, laat het ons weten via info@ondernemendwesterveld.nl.

Evenement details:

 • do
  15
  apr
  2021

  Webinar Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen

  19:00

  De Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) is 10 november aangenomen in de Eerste Kamer en zal formeel in werking treden op 1 juli 2021. Dit lijkt verder weg dan het is, want er zijn veel zaken die verenigingen en stichtingen van centrumorganisaties moeten gaan regelen in relatie tot deze wet.

  Waarom is deze wet relevant?:

  • Introductie van een regeling voor aansprakelijkheid van bestuurders en commissarissen van verenigingen en stichtingen in geval van faillissement wegens onbehoorlijke taakvervulling.
  • Besturen moeten afspraken maken en regelingen treffen over het (meervoudig) stemrecht, belet en ontstentenis, het handelen bij een tegenstrijdig belang, het houden van toezicht en het voeren van financieel bestuur.
  • Voor een aantal afspraken geldt dat deze moeten worden opgenomen in de statuten en via de notaris moeten worden vastgelegd.

  Wat als verenigingen en stichtingen niets doen?
  Als verenigingen en stichtingen dit niet goed regelen, wil straks wellicht niemand meer in een bestuur zitten.
  Wij leggen vanuit de CentrumManagement Academy (CMA) samen met JPR advocaten, partner ondernemingsrecht Sebastiaan Vos en senior jurist ondernemingsrecht Margreet Diemel, alles graag uit. Zowel bestuurders als centrummanagers bij verenigingen en stichtingen zijn van harte uitgenodigd voor deelname aan dit webinar.
  Aanmelden: secretariaat@centrummanagementacademy.nl

  Door Lokaal Retail Belang