Agenda

Klik op de titel van het agendapunt voor meer informatie. Mis je iets in deze agenda wat interessant is voor collega ondernemers, laat het ons weten via info@ondernemendwesterveld.nl.

 • wo
  17
  jan
  2024
  20.00 - 22.00 uurGemeentehuis, Raadhuislaan 1 Diever

  Een bijeenkomst voor iedereen uit de gemeente Westerveld.

  Burgemeester Rikus Jager blikt terug op het afgelopen jaar en er wordt gezamenlijk een toost op het nieuwe jaar uitgebracht.

 • do
  01
  feb
  2024
  vanaf 15.30 uurDeltion College Zwolle

  Op deze middag vertellen ondernemers uit Regio Zwolle hoe ze werken aan de toekomst. Samen gaan we in gesprek over digitalisering, AI, duurzaamheid en innovatie. Wat staat ondernemers in dit nieuwe jaar te wachten? En hoe kan Kennispoort ondernemers helpen om de volgende stap te zetten? We blikken terug en kijken vooruit.

  Aanmelden kan via:

  Uitnodiging_KP-Cafe_2024_Digitaal

 • do
  08
  feb
  2024
  13.00 - 17.00 uurLumen Events in Zwolle

  Wil jij als ondernemer of inkoper kennis opdoen, kennis delen over inkopen en aanbesteden en wil je in gesprek gaan met inkoopprofessionals of marktpartijen?

  Op donderdag 8 februari 2024 vanaf 13.00 uur organiseren we de Marktdag Beter Aanbesteden in Hotel Lumen in Zwolle. Er is onder meer aandacht voor AI/ChatGPT en de invloed daarvan op inkoop en aanbesteden. In verschillende deelsessies wordt inzicht gegeven in de inkoop- en aanbestedingspraktijk. We zullen o.a. ingaan op functioneel specificeren en het actieplan Maatschappelijk Verantwoord Opdrachtgeven en Inkopen.

  Met deze Marktdag willen we opdrachtgevers en opdrachtnemers (vraag en aanbod) bij elkaar brengen en marktkansen ontwikkelen. De voorbereidingen zijn in volle gang. Begin januari maken we het programma bekend en kunt u zich inschrijven.

  Organisatie: MKB Nederland, Regio Zwolle, Kennispoort, VNONCW, provincie Overijssel

 • ma
  26
  feb
  2024
 • di
  27
  feb
  2024
 • do
  07
  mrt
  2024
  15:30 - 16:30 uuronline

  Kick-off Drentse Onderneming van het Jaar

  Tijdens de kick-off staat het ondernemerschap in Drenthe centraal. We verwelkomen sponsoren, vrienden en ambassadeurs van onze organisatie, de winnaar van vorig jaar en delen onze plannen voor het komende jaar. Graag nodigen we jou uit om deel te nemen aan deze online bijeenkomst.

  Datum: donderdag 7 maart 2024
  Tijdstip: 15.30 uur tot 16.30 uur
  Locatie: online

  Programma

  Welkomstwoord | voorzitter Martin Schoonheim
  Gedeputeerde | Willemien Meeuwissen
  Wethouder gemeente Hoogeveen | Niek Wind
  Winnaar 2023 | Herman Wehkamp, Manter International
  Student Business Award 2024 | Marco Smit
  NOM | Marco de Jong

  Aanmelden voor de kick-off: www.drentseondernemingvanhetjaar.nl/aanmelden-kick-off-2024

  Ben jij of ken jij dé Drentse Onderneming van het Jaar 2024? Een bedrijf voordragen kan hier www.drentseondernemingvanhetjaar.nl/inschrijving-nominatie-2024

 • ma
  11
  mrt
  2024
  19:30 uurde Weide Hoek, Meenteweg 2 Havelte

  Meer informatie hier.
  Aanmelden via g.ebbeling@gemeentewesterveld.nl.

 • wo
  13
  mrt
  2024
  19:30 uurDiever

  Meer informatie is hier te vinden.
  Aanmelden kan via secretariaat@ondernemendwesterveld.nl.

 • do
  14
  mrt
  2024
  19:30 uurVledder

  Meer informatie is hier te vinden.
  Aanmelden kan via secretariaat@ondernemendwesterveld.nl.

 • vr
  15
  mrt
  2024
  12.30 - 17.30 uurPerron 038 Zwolle (Hanzelaan 95B)

  Tijdens het event Circulaire Ondernemer zoekt Duurzaam Geld krijgen ambitieuze ondernemers de kans om met circulaire experts – bestaande uit medewerkers van ABN-AMRO, Circular Finance Lab, OostNL en InvestNL – in gesprek te gaan over circulair ondernemen en duurzame financiering. Na presentatie van de eigen ambities en uitdagingen, wordt advies gegeven over circulair ondernemerschap en bijbehorende duurzame financieringsmogelijkheden. Via dit event krijgt u inzicht en hulp bij duurzame financieringsmogelijkheden en de kans om financiers te ontmoeten:

  • verdiepend inzicht in de wereld van circulair ondernemerschap en duurzame financiering
  • informatie over de juiste financieringsbronnen
  • contact met financiers.

  Het event zal vrijdag 15 maart 2024 van 12:30 - 17:30 plaatsvinden bij Perron 038 te Zwolle en deelname is gratis. Ben je geïnteresseerd en wil je deelnemen? Neem dan contact op met Sander Post via sander@regiozwollecirculair.nl, ook als u nog vragen heeft.

 • wo
  20
  mrt
  2024
  19:30 uurDwingeloo

  Meer informatie is hier te vinden.
  Aanmelden kan via secretariaat@ondernemendwesterveld.nl.

 • do
  21
  mrt
  2024
  19:30 uurHavelte

  Meer informatie is hier te vinden.
  Aanmelden kan via secretariaat@ondernemendwesterveld.nl.

 • wo
  27
  mrt
  2024
  19.00 uurHuis van Drenthe Dwingeloo (Drift 11E)

  Ondernemersbijeenkomst + foldermarkt voor de start van het toeristisch zomerseizoen in Zuidwest-Drenthe.

  Thema: Verbinding & Samenwerken

  Het is de kick-off van de gedroomde samenwerking: 1 toeristische regiomarketing organisatie voor Zuidwest-Drenthe. Na 1,5 jaar voorbereiding gaan we dit jaar van start. Om gezamenlijk de Top-5 toeristische regio van Nederland nog sterker op de kaart te zetten.

 • di
  02
  apr
  2024
  19:30 uurDiever

  Meer informatie is hier te vinden.
  Aanmelden kan via secretariaat@ondernemendwesterveld.nl.

 • do
  04
  apr
  2024
  12:30 - 18:00 uurVakantiepark Westerbergen, Echten

  Recreatieschap Drenthe en Provincie Drenthe nemen je tijdens het wandelcongres op 4 april mee in de laatste trends op wandelgebied. Ook spreekt Tim Knol over zijn liefde voor wandelen en wordt het wandelknooppuntennetwerk geopend. Meer informatie en aanmelden: https://recreatieschapdrenthe.nl/bijeenkomst/wandelcongres/

 • do
  04
  apr
  2024
  19:30 uurVledder

  Meer informatie is hier te vinden.
  Aanmelden kan via secretariaat@ondernemendwesterveld.nl.

 • do
  11
  apr
  2024
  Wildlands Emmen

  Word jij een gezondere dagattractie? Verschillende Nederlandse dagattracties hebben de ‘Ambitie Gezond Uit’ ondertekend. Op 11 april organiseert Wildlands een bijeenkomst over dit onderwerp. Wil je erbij zijn of meer info? Mail naar: wilma@toerismemettoekomst.nl.

 • do
  11
  apr
  2024
  vanaf 16.00 uurAssen

  Een festival waar je energie op doet over Mobiliteit, Gebouwde omgeving en Productieprocessen. Proef, voel, ervaar en kom in contact met andere ondernemers uit Drenthe.

 • do
  18
  apr
  2024
  13:00 - 17:00 uurHotel Lumen Zwolle

  Met de Marktdag Toekomstbestendig inkopen met aandacht voor de ondernemer willen we opdrachtgevers en opdrachtnemers (vraag en aanbod) in de regio Zwolle bij elkaar brengen om marktkansen in de circulaire economie te ontwikkelen en te bespreken. Hoe kunnen ondernemers inspelen op de inkoop van de aanbestedende diensten en daarmee bijdragen aan een circulaire economie?

  Op het plenair programma is aandacht voor AI/ChatGPT en de invloed daarvan op inschrijven en aanbesteden. In verschillende deelsessies wordt inzicht gegeven in de inkoop- en aanbestedingspraktijk. Inkopen met impact en MVOI staan hierbij centraal. Dus: kennis opdoen, kennis delen en kennis maken!  Deze bijeenkomst is bedoeld voor aanbestedende diensten en marktpartijen in de regio Zwolle.

  Je kunt je aanmelden door op de volgende link te klikken: https://forms.gle/U5m4v5bAnncsVVRn9

  Programma

  12.30 uur:         Inloop
  13.00 uur:          Ontvangst
  13.30 uur:          Opening door wethouder Bram Harmsma, wethouder Economie van Steenwijkerland
  13.40 uur:          Programma Beter Aanbesteden in de praktijk
  13.50 uur:          Plenaire inleiding ChatGPT en aanbesteden, met Timo Martosatiman
  14.30 uur:          Deelsessies (zie hieronder)
  15.30 uur:          Pauze
  15.45 uur:          Deelsessies
  16.45 uur:          Sluiting en netwerkborrel

  Deelsessies

  Deelsessie 1: MKB Vriendelijk aanbesteden

  Wil jij weten hoe je als aanbestedende dienst het mkb kunt interesseren door mkb vriendelijke aan te besteden? Of wil jij als ondernemer juist weten hoe je in beeld komt bij aanbestedende diensten? Schrijf je dan in voor de deelsessie mkb vriendelijke aanbesteden! Sander Bastianen van Beter Aanbesteden neemt jullie mee in zijn verhaal en ervaring.

  Deelsessie 2: Aanbesteden op 3A4

  Veel organisaties zijn gewend om aanbestedingen te beschrijven op vele pagina’s. Een groeiende groep aanbestedende diensten bewijst dat het anders kan. Zij besteden aan op ongeveer 3 A4’tjes. En dat heeft allerlei voordelen. Zo verlaag je de drempel voor kleinere ondernemingen om deel te nemen en focus je meer op het doel van de aanbesteding. Ontdek de voordelen van Uitgangspunt 3 A4 en schrijf je in voor de deelsessie Aanbesteden op 3 A4. Markku Weingärtner van Novon en Tjeerd Planting van Beter Aanbesteden nemen jullie mee in hun ervaring en inzichten.

  Deelsessie 3: MVOI – Partnerschip als vertrekpunt 

  Door de verandering van een lineaire naar een circulaire economie zijn de uitdagingen en afname gedurende een contract of overeenkomst niet te voorspellen. Dit zorgt voor een andere vraagstelling en rol vanuit zowel de opdrachtgever als opdrachtnemer. Arnoud van Spijk en Björn Bakker van VEPA delen hun inzichten in wat hun ervaringen zijn als opdrachtnemer binnen de huidige contracten van kantoor- en leeromgevingen. Stephanie Steffers van PIANOo deelt de MVOI-zijde vanuit de opdrachtgeversrol.

  Deelsessie 4: Beter aanbesteden door het gebruik van data

  Inkopers gebruiken zelden beschikbare data van eerdere aanbestedingen, terwijl deze data kan helpen bij de vorm en inhoud van een aanbesteding. Wil jij meer weten over de vele voordelen van het gebruik van data in het inkoopproces? Schrijf je dan in voor de deelsessie Beter aanbesteden door het gebruik van data. Rick den Ridder van TenderNed en Wout Groeneveld van Canon Benelux nemen jullie mee in hun ervaring en inzichten.

 • wo
  24
  apr
  2024
  13.00 - 15.00 uurde Drentse Werf (de Vos van Steenwijklaan 75, Hoogeveen)

  De inloopdagen van Ik Ben Drents Ondernemer hebben als doel om samenwerking en kruisbestuiving te bevorderen.

  Hier kun je zonder afspraak en gewoon gratis terecht om jouw ondernemersvraag te stellen. Of gewoon om te sparren natuurlijk. Er zijn adviseurs aanwezig met elk hun eigen specialisme, dus waar wacht jij nog op?

 • di
  14
  mei
  2024
  Inloop vanaf 19.30 uurBuitencentrum De Poort (Kloosterstraat 12 Ruinen)

   

  Samenwerken loont !
  'Samen bouwen aan de regionale economie' Voor het tweede jaar op rij organiseert Gebiedscoöperatie Zuidwest-Drenthe de Coöperatieavond. Een avond vol inspiratie en (nieuwe) ontmoetingen. Alle projecten en samenwerkingspartners tref je op het netwerk- en innovatieplein, onder het genot van een Dubbel Drents hapje en drankje. Je bent van harte welkom!

  Nieuwe verdienmodellen voor de landbouw
  Te gast als spreker is Martijn van der Heide, bijzonder hoogleraar Natuurinclusieve Plattelandsontwikkeling aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij presenteert zijn kijk op nieuwe verdienmodellen voor de landbouw en slaat daarbij een brug tussen landbouw, natuur en landschap.

  Projecten en innovatieplein
  Na de presentatie volgen enkele korte interviews over nieuwe projecten van de Gebiedscoöperatie. Deze en andere projecten zijn daarna ook te vinden op het netwerk- en innovatieplein.

  Programma
  19.30 uur         Inloop met koffie en thee
  20.00 uur         Welkom en opening

  * Presentatie ‘Nieuwe verdienmodellen voor het platteland’
  * Interviews projecten Gebiedscoöperatie

  21.15 uur         Start netwerk- en innovatieplein
  22.30 uur         Einde programma

  Aanmelden
  Laat je weten of je komt? Stuur je aanmelding naar info@gc-zuidwestdrenthe.nl.
  Graag tot ziens op 14 mei in Ruinen!

   

  Ik meld mij aan!
 • do
  06
  jun
  2024
  07:00 - 08:30 uurHart van Diever

  Het thema van deze ontbijtbijeenkomst is 'Ondernemer en verduurzaming'. Harald van Zegeren MBA van Ik ben Drents Ondernemer (IBDO) vertelt hoe hij werkt, wat er in de praktijk allemaal mogelijk is en wat het bedrijven oplevert.

  Laat je inspireren en ga met andere ondernemers in gesprek om ervaringen uit te wisselen!

  Aanmelden kan via k.keizer@gemeentewesterveld.nl.
  Alvast meer lezen over Ik Ben Drents Ondernemer?

   

   

 • do
  20
  jun
  2024
  Lumen (PEC Zwolle Stadion) in Zwolle

  Jaarevent Toekomstbestendige Bedrijventerreinen

  Tijdens dit event komen alle actoren die werken aan het toekomstbestendig maken van bedrijventerreinen samen om geïnspireerd te worden door praktijkvoorbeelden en praktische knowhow op te doen. In verschillende sprintsessies is ruimte voor het uitwisselen van kennis en ervaringen en concrete toepassingen voor bedrijventerreinen. Met een multidisciplinair team van experts binnen en buiten het veld gaan we met jouw opgave aan de slag. Aan het eind van de dag heb je een concrete oplossingsrichting in handen.

  Het programma is dagvullend, maar het is ook mogelijk om alleen de ochtend of de middag bij te wonen. We houden je op de hoogte van het programma.

  Dit programma ter ondersteuning van bedrijventerreinen gaat in elk geval door tot april 2027.

 • wo
  26
  jun
  2024
  17:30 - 20:00 uurBrasserie PUUR in Diever (Bosweg 2A)

  Informele netwerkbijeenkomst voor ondernemers en bestuurders binnen de gemeente Westerveld, deze keer bij het maatschappelijk betrokken Brasserie PUUR in Diever.

  GRATIS maar opgeven verplicht voor 23 juni via: haringpartywesterveld@gmail.com

  • Aantal personen en namen
  • Bedrijfsnaam of bestuursfunctieKun je uiteindelijk toch niet, graag afmelden om verspilling te voorkomen.
  • Opening door onze nieuwe Burgemeester: Jouke Spoelstra
  • Entertainment: Jolien Damsma
  • De presentatie is in handen van Andries Ophof
  • Drankjes en hapjes (niet alleen haring!)

   

  VEILING VAATJE HARING
  Dit jaar is het Foppe Fonds het goede doel voor de veiling van het vaatje haring. De naamgever en drijvende kacht is voormalig voetbaltrainer Foppe de Haan. Het fonds is er voor kinderen die met een handicap leven of kinderen met te weinig geld om deze te laten sporten. Het maatschappelijk betrokken fonds past bij de filosofie van Brasserie PUUR.

  Voor een uitleg over de veiling van het vaatje haring, klik HIER.

 • vr
  28
  jun
  2024
  15.30 - 18.00 uurPerron038 (Hanzelaan 95B Zwolle)

  Elk jaar gaan innovatieve ondernemers uit Regio Zwolle de strijd aan om de Innovatieprijs van Regio Zwolle. Deze vindt plaats op vrijdagmiddag 28 juni 2024 op PROTO Innovationday bij Perron038 in Zwolle. Namens Kennispoort Regio Zwolle nodigen we jullie van harte uit om deze dag bij te wonen!

  Laat je tijdens dit event inspireren door de finalisten: BubbleFlush met een toiletreinigingssysteem zonder milieubelastende reinigingsmiddelen, CodeGlass met een softwareoplossing en Formal Molding met een automatische spuitgietmachine. Kom erachter welke innovatieve ondernemer de prijs mee naar huis neemt en is er ruimte om te netwerken.

  Programma

  15.30 uur            Inloop

  15.45 uur            Welkom

  16.00 uur            Spreker

  16.20 uur            Finalisten aan het woord

  16.50 uur            In gesprek met Gertjan de Kam, product designer bij Vepa en maker van de award

  16.55 uur            Uitreiking van de Innovatieprijs van Regio Zwolle

  17.00 uur            Einde uitreiking

  Locatie

  De uitreiking vindt plaats op PROTO Innovationday bij Perron038, Hanzelaan 95B, 8017 JE in Zwolle. Dé plek waar innovatie, creativiteit en technologie samenkomen.

  Aanmelden

  De uitreiking van de Innovatieprijs van Regio Zwolle is op vrijdag 28 juni 2024 van 15.30 tot en met 17.00 uur.

  Meld je aan voor de uitreiking.

  Gebruik kortingscode IRZ2024 om kosteloos bij de uitreiking te zijn. Wil je naar PROTO Innovationday inclusief de uitreiking van de Innovatieprijs en de MKB BBQ? Gebruik kortingscode KP2024.

   

 • di
  16
  jul
  2024
  20:00 uurde Tippe Vledder (Lesturgeonplein 5)

  Op 2 november a.s. vindt de Ondernemersfair plaats bij DE PROEF, in en rondom de voormalige Tuinbouwschool in Frederiksoord met als thema 'winter'.

  Alle bedrijven en organisaties binnen de gemeente Westerveld kunnen deelnemen aan deze eendaagse ondernemersfair.

  Om je goed voor te bereiden nodigen we je uit voor deze informatieavond. Hiervoor hoef je je niet aan te melden, we rekenen op je komst! Aan de hand van een plattegrond nemen we je mee door het gebouw, de kassen en de tuinen, zodat je een goed beeld krijgt van de locatie. Ook krijg je informatie over de activiteiten, beurstijden, kosten, aanmeldingsprocedure en andere praktische zaken.

  In de tuinen willen we gelijktijdig een streekmarkt organiseren. Zij vormt een prachtige plek voor lokale foodtrucks en ondernemers die hun streekproducten, koopwaren en heerlijke lekkernijen - passend binnen het thema 'winter' - willen aanbieden. Ook hierover wordt tijdens de informatieavond meer verteld.

  Heb je vooraf aan de informatieavond vragen, stuur dan een mail naar aanmelden@ondernemersfair.nl.

  Meer informatie vind je hier.

 • do
  17
  okt
  2024
 • vr
  25
  okt
  2024
  zo
  27
  okt
  2024

  In de Oerprovincie van Nederland zijn talloze verhalen te beleven en dat willen we onze gasten en inwoners laten zien. Dit doen we graag samen met jou tijdens het Verhalenweekend Drenthe. Meer informatie https://www.marketingdrenthe.nl/blog/verhalenweekend-2024

 • za
  02
  nov
  2024

  Meer informatie volgt.
  Zie ook www.ondernemersfair.nl.