Agenda

Klik op de titel van het agendapunt voor meer informatie. Mis je iets in deze agenda wat interessant is voor collega ondernemers, laat het ons weten via info@ondernemendwesterveld.nl.

 • di
  09
  feb
  2021
  13:00Online

  Tijdens het webinar komen naast de digitale winkelstraten 'Uit Westerveld' en 'Dit is Assen' ook Henk Brink, INRetail, Ik Ben Drents Ondernemer en het onderwijs uit de regio aan het woord met als doel het uitwisselen van kennis en ervaringen bij digitale winkelstraten.

 • wo
  17
  feb
  2021
  15:00Online

  In de gemeente Westerveld wordt er in 2021 de Omgevingsvisie gemaakt, een strategische visie voor de lange termijn en bedoeld voor de gehele fysieke leefomgeving. De Omgevingsvisie heeft betrekking op alle terreinen van de leefomgeving. Een Omgevingsvisie gaat in op de samenhang tussen ruimte, water, milieu, natuur, landschap, verkeer en vervoer, infrastructuur en cultureel erfgoed. Het is hierbij belangrijk het belang van onze ketenpartners goed in beeld te hebben.

  Iedereen krijgt de mogelijkheid input te geven tijdens een digitale ZOOM-sessie op woensdag 17 februari 2021, tussen 15:00 en 16:30 uur.

  Aanmelden: via een e-mail naar info@gemeentewesterveld.nl met als onderwerp ketenpartnerbijeenkomst.

 • vr
  19
  feb
  2021
  09:30Online

  Als vervolg op de digitale bijeenkomst van 4 november j.l.  waarin een eerste presentatie over het onderzoek toekomstbestendige bedrijventerreinen is gegeven willen ze graag met u in gesprek over de uitkomsten van het onderzoek en willen ze – samen met u – aan de slag met het vervolg.

  Naast de presentatie van de onderzoeksresultaten bieden zij de gelegenheid om in kleinere groepen met elkaar in gesprek te gaan. U kunt zich nu al aanmelden via deze link: https://bit.ly/37h26Wa.

 • di
  02
  mrt
  2021
  16:45Online

  Hoe blijf jij innoveren? Juist nu is innovatie erg belangrijk om de maatschappelijke uitdagingen van vandaag én morgen het hoofd te bieden. Maar de omstandigheden voor innovatieve ondernemers zijn weleens beter geweest. Daarom organiseren Innofest, Founded in Friesland, Founded in Groningen en Ik Ben Drents Ondernemer op 2 maart een webinar over hoe je in 2021 kunt blijven innoveren.

  9 van de 10 innovaties faalt. Vaak omdat een product of dienst niet voldoende is getest. Daarom helpt Innofest ondernemers richting een succesvolle marktlancering door samen met hen een test vorm te geven. Ook koppelt Innofest ondernemers aan een testlocatie. Tijdens de vlotte, interactieve webinar wordt dan ook ingegaan op de mogelijkheden voor ondernemers om op een festival te testen.

  Aanmelden: De webinar op dinsdag 2 maart is speciaal voor startups, innovatieve mkb’ers en andere betrokkenen in Noord-Nederland. De webinar begint om 16.45 uur en duurt tot 17.30 uur. Aanmelden kan hier.

 • wo
  03
  mrt
  2021
  10:00Online

  Voor deze app kunnen o.a. ondernemers en verenigingen een account aanmaken en zelf content inladen, zoals foto’s van of achtergrondinformatie over hun omgeving. Gebruikers kunnen de app gratis downloaden en snel vinden wat er in het gebied zoal te doen is. De online bijeenkomst is woensdag 3 maart vanaf 10.00 uur. Opgeven kan door uiterlijk 28 februari een mail te sturen naar vanderzijden@xs4all.nl.

 • do
  04
  mrt
  2021
  11:00Online
  Het ‘Perspectief op bestemming Drenthe 2030’ geeft een andere kijk op toerisme en recreatie. Centraal staat dat bezoekers, bedrijven, bewoners én bestemming Drenthe meerwaarde van toerisme en recreatie ondervinden. In deze online inspiratiesessie maakt gedeputeerde Henk Brink een ronde langs een aantal ondernemers om hun ideeën bij dit nieuwe Perspectief te polsen.
  Twee sprekers nemen ons mee in hun beeld bij de toekomst. Bob Veldman van Stichting Weldadig Oord draagt samen met bijna 100 ondernemers en instellingen het verhaal van de Koloniën van Weldadigheid in Noord Nederland uit. Marco Verbeek is ondernemer en één van de voortrekkers van het ambitieuze plan Holwerd aan Zee. Het dorp Holwerd verpaupert en het dorp heeft zelf een plan dat alle betrokken enthousiast maakt. De sprekers delen hun ervaringen met jou. Hoe maken zij hun dromen waar, activeren ze inwoners en laten ze verschillende sectoren integraal samenwerken aan een grotere ambitie? Via de chat kunnen vragen gesteld worden aan de sprekers. Ben je erbij? Aanmelden kan hier.
 • do
  25
  mrt
  2021
  14:30Online

  Op 25 maart 2021 organiseren MKB-Nederland en het Instituut voor Verenigingen, Branches en Beroepen (IVBB) een webinar over (gratis) ondersteuning aan jouw leden op het gebied van energie (en dus kosten) besparing. De leden van jouw vereniging helpen (energie)kosten te besparen en tegelijkertijd een bijdrage te leveren aan verduurzaming. En als afgeleide daarvan jouw vereniging profileren als praktische ondersteuner van de mkb-ondernemer.

  Centraal staat het initiatief  DEB: Duurzaam Energie Besparen. Dat is een online programma dat ondernemers concrete en branche-specifieke adviezen geeft over energiebesparende maatregelen. En indien van toepassing helpt het ze ook te voldoen aan de verplichtingen die voortkomen uit de Wet milieubeheer. DEB is zeer gebruiksvriendelijk en het gebruik is gratis. Door het grote belang van energiebesparing voor het mkb wordt het DEB mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

  Ben je geïnteresseerd in de voordelen die DEB.nl de leden kan bieden? Bekijk het volledige programma en meld je aan. Of klik hier voor direct aanmelden.

   

 • do
  25
  mrt
  2021
  20:00Online

  Op donderdag 25 maart staat er vanaf 20:00 uur een live online ondernemerscafé voor de ondernemers en bestuurders uit de gemeente Westerveld gepland. Iedereen kan dit gratis volgen via een livestream die op www.UitWesterveld.nl komt te staan. O.a. Marc Lammers, een succesvol oud hockeybondscoach, zal deze avond inspireren. Verder zal de kijker meegenomen worden in grote lopende projecten en nieuw te komen projecten in onze gemeente met kansen voor diverse organisaties. Via een chatfunctie en WhatsApp is het mogelijk om tijdens deze avond mee te praten en vragen te stellen. Opgeven voor deze avond is noodzakelijk en kan door dit formulier in te vullen.

 • di
  13
  apr
  2021
  09:30Online

  Online sessie Durf te vragen, bescherm uw idee

  Weet u hoe u als ondernemer het best uw ideeën kunt beschermen? Vindt u dat ook lastig om uit te zoeken en heeft u hier vragen over? Kom dan naar 1 van onze 'Durf te vragen'-bijeenkomsten. Met advies en tips van experts op het gebied van intellectueel eigendom én van collega-ondernemers krijgt u oplossingen voor uw vraagstuk. Tijdens de bijeenkomsten kunt u uw vragen stellen aan de aanwezige experts van Octrooicentrum Nederland en het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BOIP).

  Meld u aan via het online registratieformulier op de website van BOIP.

  Via Ondernemersplein KvK

 • di
  13
  apr
  2021
  10:00Online

  Hoe zit het met Intellectueel Eigendom? Op welke manier beschermt u uw ideeën, uitvindingen, producten en merken?
  Maak in 1 uur kennis met veel voorkomende rechten en beschermingsvormen.

  U maakt kennis met:

  • Auteursrecht
  • Handelsnaam
  • Merken
  • Modelrecht
  • Bedrijfsgeheim
  • Octrooi/patent

  Na dit webinar weet u op welke manieren u uw creatieve idee, uitvinding of merk kunt beschermen en wat daarbij komt kijken.
  Aanmelden kan hier.

  Via Ondernemersplein KvK

 • di
  13
  apr
  2021
  11:30Online

  Online sessie Durf te vragen, bescherm uw idee

  Weet u hoe u als ondernemer het best uw ideeën kunt beschermen? Vindt u dat ook lastig om uit te zoeken en heeft u hier vragen over? Kom dan naar 1 van onze 'Durf te vragen'-bijeenkomsten. Met advies en tips van experts op het gebied van intellectueel eigendom én van collega-ondernemers krijgt u oplossingen voor uw vraagstuk. Tijdens de bijeenkomsten kunt u uw vragen stellen aan de aanwezige experts van Octrooicentrum Nederland en het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BOIP).

  Meld u aan via het online registratieformulier op de website van BOIP.

  Via Ondernemersplein KvK

 • do
  15
  apr
  2021
  19:00

  De Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) is 10 november aangenomen in de Eerste Kamer en zal formeel in werking treden op 1 juli 2021. Dit lijkt verder weg dan het is, want er zijn veel zaken die verenigingen en stichtingen van centrumorganisaties moeten gaan regelen in relatie tot deze wet.

  Waarom is deze wet relevant?:

  • Introductie van een regeling voor aansprakelijkheid van bestuurders en commissarissen van verenigingen en stichtingen in geval van faillissement wegens onbehoorlijke taakvervulling.
  • Besturen moeten afspraken maken en regelingen treffen over het (meervoudig) stemrecht, belet en ontstentenis, het handelen bij een tegenstrijdig belang, het houden van toezicht en het voeren van financieel bestuur.
  • Voor een aantal afspraken geldt dat deze moeten worden opgenomen in de statuten en via de notaris moeten worden vastgelegd.

  Wat als verenigingen en stichtingen niets doen?
  Als verenigingen en stichtingen dit niet goed regelen, wil straks wellicht niemand meer in een bestuur zitten.
  Wij leggen vanuit de CentrumManagement Academy (CMA) samen met JPR advocaten, partner ondernemingsrecht Sebastiaan Vos en senior jurist ondernemingsrecht Margreet Diemel, alles graag uit. Zowel bestuurders als centrummanagers bij verenigingen en stichtingen zijn van harte uitgenodigd voor deelname aan dit webinar.
  Aanmelden: secretariaat@centrummanagementacademy.nl

  Door Lokaal Retail Belang

 • ma
  19
  apr
  2021
  20:00Online

  Vanwege het Covid-19 virus kunnen we op dit moment helaas nog geen fysieke bijeenkomsten organiseren. Toch willen we graag contact houden en informatie over toeristische ontwikkelingen en financiële mogelijkheden/kansen met jullie delen en bespreken.

  Onderwerpen die besproken worden zijn oa:

  • Leader Zuidwest Drenthe
  • Online zichtbaarheid & Customer House Challenge
  • Subsidieregelingen & Ondernemersadviezen

  Aanwezig zijn: Gerrie Ebbeling (gemeente Westerveld), Karin Polling (Gebiedspromotie Zuidwest-Drenthe), Vronie Bootsma (provincie Drenthe), Team Mint en Ik ben Drents Ondernemer.

  Graag van te voren aanmelden via karin@zuidwestdrenthe.nl

  Via gemeente Westerveld en Gebiedspromotie Zuidwest-Drenthe.

   

 • wo
  21
  apr
  2021
  19:30Online

  De verwachting is dat het aantal mensen met dementie verdubbeld zal zijn in 2040. In de gemeente Westerveld gaat het om ongeveer 900 inwoners. De hoogste tijd om onze gemeente Samen Dementievriendelijk te maken.

  Daarom biedt de gemeente een training aan voor ondernemers en hun werknemers. Tijdens de training leer je hoe je mensen met dementie kunt helpen in jouw winkel, restaurant of recreatieverblijf.

  Wanneer?          Woensdag 21 april 2021 om 19:30-21:00 uur
  Waar?                 Online via Microsoft Teams
  Organisator?     Samen Dementievriendelijk, meer info: www.samendementievriendelijk.nl

  Wil jij hierbij aanwezig zijn? Er is ruimte voor maximaal 15 personen, dus meld je snel aan bij Brenda, via B.Wiersma@gemeentewesterveld.nl. Na aanmelden ontvang je een Microsoft Teams link. Hiermee kan je deelnemen aan de training.

  Heb je een vraag over de training? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor een incompany training, speciaal voor jouw werknemers? Ook dan kan je contact opnemen met Brenda.

 • do
  22
  apr
  2021
  08:00Fletcher Hotel Steenwijk/Online

  Is een Regionaal Techniek Centrum dé oplossing om te zorgen voor voldoende technisch geschoold personeel? Wat kan het ons bieden? En hoe werkt het in de praktijk? Daarover willen we het met u hebben op donderdag 22 april 2021. Deze uitnodiging is voor ondernemers uit Westerveld, Meppel, Noordoostpolder en Steenwijkerland. Bent u
  erbij?

  De bijeenkomst is bedoeld om met elkaar te kijken of een Regionaal Techniek Centrum (RTC) het antwoord is op de uitdaging om ook in de toekomst verzekerd te zijn van technische vakmensen. Een RTC is een opleidingsbedrijf van en voor aangesloten bedrijven. Samen leiden ze leerlingen op waarbij vraagstukken uit de praktijk centraal staan. De leerlingen komen in dienst van het RTC, krijgen een salaris en werken vervolgens bij een of meerdere aangesloten bedrijven. Zo zijn lid-bedrijven verzekerd van technisch geschoolde arbeidskrachten en leerlingen van een carrière in de techniek.

  Het is een digitaal overleg op donderdag 22 april 2021 van 08.00 tot 09.30 uur. Wilt u er op 22 april een ontbijtje bij? Meld u dan voor woensdag 21 april aan bij joel.assenberg@steenwijkerland.nl. Vergeet niet uw adres op te geven.

  Bekijk de hele uitnodiging hier

 • do
  22
  apr
  2021
  10:00online

  22 april online sessie Trots op Drenthe

  Marketing Drenthe, Provincie Drenthe en Recreatieschap organiseren op 22 april vanaf 10.00 uur een online sessie over Drentse trots. ‘Trots en respect voor onze eigen cultuur en identiteit versterken én uitdragen’ is de eerste ambitie van het Perspectief op bestemming Drenthe 2030. Past dit bij de Drentse bescheidenheid? Daarover gaat deze online sessie.

 • do
  22
  apr
  2021
  16:00Online

  De Stichting “Drentse Onderneming van het Jaar” wil door het jaarlijks toekennen van deze titel haar bewondering en waardering tonen voor al de zeer uiteenlopende, Drentse ondernemingen. Het is haar bedoeling dat de prijs het belang onderstreept van goed ondernemerschap voor de economie en de werkgelegenheid in Drenthe. De verkiezing gaat jaarlijks van start met het houden van de kick-off: hèt moment waarop de inschrijvingen voor de verkiezing Drentse Onderneming van het Jaar 2021 wordt opengesteld

  Programma
  > Welkomstwoord de heer Martin Schoonheim, voorzitter Stichting DOVHJ
  > Gastspreker de heer Henk Brink, gedeputeerde Provincie Drenthe en erevoorzitter jury
  > Gastspreker de heer Micha Medendorp, directeur Miron Violetglass en winnaar 2020
  > Gastspreker de heer Ludo Mennes, voorzitter van de jury
  > Campagne 2021, door Anita ter Veld, Projectmanager

  Meer informatie vind je hier. Aanmelden via info@drentseondernemingvanhetjaar.nl.

 • wo
  28
  apr
  2021
  19:30Online
  Woensdag 28 april van 19:30 tot 20:30
  Tijdens het webinar wordt informatie gegeven over de actuele stand van zaken rondom evenementen, het proces rondom het aanvragen van een vergunning voor een evenement en op welke manier organisatoren daar ondersteuning bij kunnen krijgen.
  Programma:
  • Welkom vanuit de webinar studio
  • Korte video namens de 12 Drentse burgemeesters
  • Actuele landelijke stand van zaken evenementen
  • Drentse lijn voor organiseren van evenementen
  • Aanvragen vergunning evenement in Drenthe
  • Ondersteuning bij aanvragen vergunning
  Door Kenniscentrum Events en Veiligheidsregio Drenthe.
 • do
  29
  apr
  2021
  20:00Online

  Cybertalkshow ‘De Ondernemer Draait Door’ vanuit de Boeren-Box in Groningen. In de agrarische sector neemt digitalisering in een rap tempo toe. De ‘Internet of Things’, smart farming en de mogelijkheid om grote delen van boerenbedrijven digitaal aan te sturen, zorgen voor ongekende mogelijkheden. Tegelijkertijd brengt dit ook nieuwe risico’s met zich mee. Wat je kunt aansturen via het internet moet je ook goed beveiligen, want ook een boerenbedrijf kan gehackt worden. Dit risico staat bij weinig agrariërs hoog op de agenda, terwijl de digitale dreiging toeneemt.

  Onder leiding van presentator Kevin van den Berg komen aan het woord: burgemeester van de Wolden en voorzitter van het Platform Veilig Ondernemen Noord-Nederland Roger de Groot over preventie en samenwerking, burgemeester van Leeuwarden Sybrand Buma over de City Deal en agrarische ondernemers, CRV, LTO, VNO-NCW MKB en de MKB Cybercampus over de risico’s die je als ondernemer loopt en de maatregelen die je zelf kunt treffen.

  Op www.deondernemerdraaitdoor.nl vind je alle informatie en kan je je aanmelden om live mee te praten.

 • ma
  03
  mei
  2021
  20:00Online

  Dit webinar is voor iedereen die een eenmanszaak of vof is gestart of voornemens is dit te gaan doen. Als u een bedrijf start, moet u direct veel zaken regelen. Ook rondom belastingen. Tijdens dit gratis online live event krijgt u antwoord op uw vragen over belastingen. U leert wat u moet doen om goed te starten met de Belastingdienst.

  De volgende onderwerpen komen aan bod

  • Ondernemerschap inkomstenbelasting en btw
  • Aftrekbare kosten, voorbelasting btw
  • Ondernemersfaciliteiten zoals de zelfstandigenaftrek en de KOR
  • Administratie en aangifte doen
  • Een rekenvoorbeeld voor de Inkomstenbelasting en de btw
  • Actuele onderwerpen
 • do
  27
  mei
  2021
  09:00Online

  Vorig jaar zijn we een nieuwe traditie gestart: het meerjaarlijks organiseren van ontmoetingen met de Drentse ondernemersverenigingen.

  Gastspreker: Jeroen Sprangers over WHOA: een hele nieuwe kijk op ondernemerschap

  Doel:

  • Kennisdeling
  • Samen aandacht geven aan Drents ondernemerschap en het bieden van perspectief
  • Verbinden Drentse ondernemersverenigingen
  • Creëren ambadassadeursschap, een gezamenlijk platform DOVHJ

  Aanmelden kan via info@drentseondernemingvanhetjaar.nl.

 • do
  10
  jun
  2021
  12:00Online

  Het is de komende tijd nog steeds niet aan te bevelen om met een grote groep mensen af te spreken en daarom zal het komende “soepie van Westerveld” wederom online plaatsvinden. Tot aan het moment dat covid een belangrijke rol ging spelen in ons leven werd “het soepie van Westerveld” 1 keer per 2 maanden georganiseerd. Informele bijeenkomsten op wisselende locaties om elkaar beter te leren kenen waarbij er ook ruimte was om iets voor het voetlicht te brengen. De komende editie zal er aandacht zijn voor het nieuwe platform “Westerveld voor elkaar”.

  Meer informatie over deze bijeenkomst vind je hier.

 • wo
  16
  jun
  2021
  20:00Online

  Dit webinar is voor iedereen die een eenmanszaak of vof is gestart of voornemens is dit te gaan doen. Als u een bedrijf start, moet u direct veel zaken regelen. Ook rondom belastingen. Tijdens dit gratis online live event krijgt u antwoord op uw vragen over belastingen. U leert wat u moet doen om goed te starten met de Belastingdienst.

  De volgende onderwerpen komen aan bod

  • Ondernemerschap inkomstenbelasting en btw
  • Aftrekbare kosten, voorbelasting btw
  • Ondernemersfaciliteiten zoals de zelfstandigenaftrek en de KOR
  • Administratie en aangifte doen
  • Een rekenvoorbeeld voor de Inkomstenbelasting en de btw
  • Actuele onderwerpen
 • ma
  21
  jun
  2021
  16:00Online

  Hoe maak je jouw bedrijf nog meer klaar voor de toekomst op het gebied van arbeid en economie? Wil je meer weten over ondersteuningsmogelijkheden die jou hierbij kunnen helpen? Neem dan deel aan één of meerdere MKB West-Overijssel webinars van maandag 21 tot en met donderdag 24 juni 2021. We delen praktische informatie over financiële regelingen en andere support voor ondernemers in West-Overijssel. We focussen op provinciale subsidieregelingen, maar besteden ook aandacht aan andere regelingen en support om kansen te benutten voor jouw bedrijf.

  We geven informatie over het gebruik van subsidies, vouchers, regelingen en het vinden van advies en support op de volgende thema’s:

  • Digitalisering & innovatie (maandag 21 juni 2021)
  • Detailhandel, horeca en cultuur (dinsdag 22 juni 2021)
  • Arbeidsmarkt (woensdag 23 juni 2021)
  • Duurzaamheid (donderdag 24 juni 2021)

  Wil je meer weten over de inhoud van de webinars? Bekijk dan hier meer informatie over de MKB West-Overijssel webinars.

  Aanmelden

  Meld je hier aan voor één of meerdere MKB West-Overijssel webinars. Heb je vragen over een bepaald thema? Geef ze gerust door via het aanmeldformulier. Deelname is kosteloos.

  Namens Provincie Overijssel, Kennispoort Regio Zwolle, Oost NL, MKB Deventer en MKB-Nederland Regio Zwolle.

 • di
  22
  jun
  2021
  16:00Online

  Hoe maak je jouw bedrijf nog meer klaar voor de toekomst op het gebied van arbeid en economie? Wil je meer weten over ondersteuningsmogelijkheden die jou hierbij kunnen helpen? Neem dan deel aan één of meerdere MKB West-Overijssel webinars van maandag 21 tot en met donderdag 24 juni 2021. We delen praktische informatie over financiële regelingen en andere support voor ondernemers in West-Overijssel. We focussen op provinciale subsidieregelingen, maar besteden ook aandacht aan andere regelingen en support om kansen te benutten voor jouw bedrijf.

  We geven informatie over het gebruik van subsidies, vouchers, regelingen en het vinden van advies en support op de volgende thema’s:

  • Digitalisering & innovatie (maandag 21 juni 2021)
  • Detailhandel, horeca en cultuur (dinsdag 22 juni 2021)
  • Arbeidsmarkt (woensdag 23 juni 2021)
  • Duurzaamheid (donderdag 24 juni 2021)

  Wil je meer weten over de inhoud van de webinars? Bekijk dan hier meer informatie over de MKB West-Overijssel webinars.

  Aanmelden

  Meld je hier aan voor één of meerdere MKB West-Overijssel webinars. Heb je vragen over een bepaald thema? Geef ze gerust door via het aanmeldformulier. Deelname is kosteloos.

  Namens Provincie Overijssel, Kennispoort Regio Zwolle, Oost NL, MKB Deventer en MKB-Nederland Regio Zwolle.

 • wo
  23
  jun
  2021
  16:00Online

  Hoe maak je jouw bedrijf nog meer klaar voor de toekomst op het gebied van arbeid en economie? Wil je meer weten over ondersteuningsmogelijkheden die jou hierbij kunnen helpen? Neem dan deel aan één of meerdere MKB West-Overijssel webinars van maandag 21 tot en met donderdag 24 juni 2021. We delen praktische informatie over financiële regelingen en andere support voor ondernemers in West-Overijssel. We focussen op provinciale subsidieregelingen, maar besteden ook aandacht aan andere regelingen en support om kansen te benutten voor jouw bedrijf.

  We geven informatie over het gebruik van subsidies, vouchers, regelingen en het vinden van advies en support op de volgende thema’s:

  • Digitalisering & innovatie (maandag 21 juni 2021)
  • Detailhandel, horeca en cultuur (dinsdag 22 juni 2021)
  • Arbeidsmarkt (woensdag 23 juni 2021)
  • Duurzaamheid (donderdag 24 juni 2021)

  Wil je meer weten over de inhoud van de webinars? Bekijk dan hier meer informatie over de MKB West-Overijssel webinars.

  Aanmelden

  Meld je hier aan voor één of meerdere MKB West-Overijssel webinars. Heb je vragen over een bepaald thema? Geef ze gerust door via het aanmeldformulier. Deelname is kosteloos.

  Namens Provincie Overijssel, Kennispoort Regio Zwolle, Oost NL, MKB Deventer en MKB-Nederland Regio Zwolle.

 • do
  24
  jun
  2021
  16:00Online

  Hoe maak je jouw bedrijf nog meer klaar voor de toekomst op het gebied van arbeid en economie? Wil je meer weten over ondersteuningsmogelijkheden die jou hierbij kunnen helpen? Neem dan deel aan één of meerdere MKB West-Overijssel webinars van maandag 21 tot en met donderdag 24 juni 2021. We delen praktische informatie over financiële regelingen en andere support voor ondernemers in West-Overijssel. We focussen op provinciale subsidieregelingen, maar besteden ook aandacht aan andere regelingen en support om kansen te benutten voor jouw bedrijf.

  We geven informatie over het gebruik van subsidies, vouchers, regelingen en het vinden van advies en support op de volgende thema’s:

  • Digitalisering & innovatie (maandag 21 juni 2021)
  • Detailhandel, horeca en cultuur (dinsdag 22 juni 2021)
  • Arbeidsmarkt (woensdag 23 juni 2021)
  • Duurzaamheid (donderdag 24 juni 2021)

  Wil je meer weten over de inhoud van de webinars? Bekijk dan hier meer informatie over de MKB West-Overijssel webinars.

  Aanmelden

  Meld je hier aan voor één of meerdere MKB West-Overijssel webinars. Heb je vragen over een bepaald thema? Geef ze gerust door via het aanmeldformulier. Deelname is kosteloos.

  Namens Provincie Overijssel, Kennispoort Regio Zwolle, Oost NL, MKB Deventer en MKB-Nederland Regio Zwolle.

 • vr
  10
  sep
  2021
  13:00Majoor van Swietenlaan 1b

  Tijdens Corso Frederiksoord wordt er een ondernemersborrel georganiseerd voor de ondernemers in Westerveld, de sponsoren van Corso en het college van de gemeente Westerveld. Noteer vrijdag 10 september vast in de agenda, meer informatie volgt nog.

 • do
  07
  okt
  2021
  15:00Planetron Dwingeloo

  Inwoners, (startende) ondernemers en ambtenaren in Westerveld worden uitgedaagd om hun circulaire hersenspinsels in te zenden. Er zijn drie vertrekpunten: idee, start en groei. De open oproep is georganiseerd door Collectief Circulair Westerveld. Dat het om een collectief gaat, is niet zo vreemd. Het draait namelijk om samenwerken in de circulaire economie: in ketens en netwerken. Geselecteerde projecten mogen rekenen op tijd, kennis, netwerk en experimenteerruimte om het project verder te brengen.

  Eerst meer informatie? Kom naar een van de informatiebijeenkomsten:

  • Donderdag 7 oktober van 15:00 tot 17:00 uur. Planetron, Drift 11, 7991 Dwingeloo
  • Donderdag 14 oktober van 17:00 tot 19:00 uur. ’t Knooppunt, Dorpsstraat 21, 7971 Havelte

  Hiervoor kun je je aanmelden via de mail.

  Al een concreet idee? Lees hier dan meer over de mogelijkheden en hoe het plan in te dienen. Inschrijven kan vanaf 30 september 2021 tot en met 14 november 2021 hier via de site.

 • do
  14
  okt
  2021
  17:00't Knooppunt Havelte

  Inwoners, (startende) ondernemers en ambtenaren in Westerveld worden uitgedaagd om hun circulaire hersenspinsels in te zenden. Er zijn drie vertrekpunten: idee, start en groei. De open oproep is georganiseerd door Collectief Circulair Westerveld. Dat het om een collectief gaat, is niet zo vreemd. Het draait namelijk om samenwerken in de circulaire economie: in ketens en netwerken. Geselecteerde projecten mogen rekenen op tijd, kennis, netwerk en experimenteerruimte om het project verder te brengen.

  Eerst meer informatie? Kom naar een van de informatiebijeenkomsten:

  • Donderdag 7 oktober van 15:00 tot 17:00 uur. Planetron, Drift 11, 7991 Dwingeloo
  • Donderdag 14 oktober van 17:00 tot 19:00 uur. ’t Knooppunt, Dorpsstraat 21, 7971 Havelte

  Hiervoor kun je je aanmelden via de mail.

  Al een concreet idee? Lees hier dan meer over de mogelijkheden en hoe het plan in te dienen. Inschrijven kan vanaf 30 september 2021 tot en met 14 november 2021 hier via de site.

 • do
  28
  okt
  2021
  19:30De Veldkei Havelte

  Wil jij met jouw bedrijf of vereniging meer uit het online platform Uit Westerveld halen of is het aanmaken van een profiel nog niet gelukt? Meld je aan via onderstaand formulier voor één van de fysieke bijeenkomsten en heb na afloop een goed werkend profiel en genoeg kennis om optimaal gebruik te maken van het platform.

  Meld je aan voor:
  - 28 oktober: 19:30 uur De Veldkei - Welzijn MensenWerk Havelte

  Aanmelden kan via dit formulier.

 • wo
  03
  nov
  2021
  18:00Vakantiepark Westerbergen, Echten

  Na bijna twee jaar mag het weer! Daarom organiseren we graag een live bijeenkomst om de collega’s uit de branche weer te ontmoeten en bij te praten. Een dynamische periode op alle fronten. Van stilstaan en hollen, van hollen naar weer stilstaan. We zijn heel benieuwd naar jullie verhalen én maken tevens van het moment gebruik jullie te informeren over de toeristische ontwikkelingen in de regio.

  Ben jij erbij? We zien je graag!
  18:00 uur Winterse avondhap. Tijd om bij te praten met de collega’s!
  19:00 uur Koffie/Thee
  19:15 uur Toeristische ontwikkelingen in de Regio. Ondanks corona stonden we niet stil. Welke nieuwe projecten zijn gerealiseerd?
  19:45 uur Ondernemers aan het woord. 5 ondernemers die in de afgelopen twee jaar significante ontwikkelingen hebben doorgemaakt vertellen hun verhaal.
  20:45 uur Pauze
  21:15 uur Blik naar de toekomst. Wat zijn de plannen voor 2022? Voor de regio en vanuit Marketing Drenthe?
  21:45 uur Vragen
  22:00 uur Einde

  Locatie: Vakantiepark Westerbergen, Oshaarseweg 24 te Echten.
  Aanmelden kan hier vóór 22 oktober 2021

 • do
  04
  nov
  2021
  14:30

  Ik ben Drents Ondernemer, NICE en de Smart Industry Hub Noord-Nederland slaan de handen ineen met de Drentse circulaire koplopers Vepa en Brink Industrial voor maakbedrijven uit Drenthe en Hardenberg. Heb jij een bedrijf in de maakindustrie, wil je werk maken van je circulaire ambities, deze versneld doorvoeren en circulair handel drijven? Meld je dan aan voor de Circulaire Innovatieversneller!

  We beginnen met inspiratie tijdens een Masterclass op 4 november om 14:30. In die eerste sessie vertellen Erik Luisman van Vepa en Wido van den Bosch van Brink Industrial en Made Circular By over hun missie en hoe zij concreet omgaan met circulariteit binnen hun bedrijf.  En hoe dit voor hen commerciële kansen biedt. We vertalen die inspiratie aan de hand van praktijkvoorbeelden naar de kansen voor jouw bedrijf.

  Je gaat vervolgens zelf aan de slag met het  concreet maken van jouw circulaire uitdaging. Zelfstandig of samen met een aantal andere aanwezigen en onder begeleiding van deze ondernemers én experts vanuit Ik Ben Drents Ondernemer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: keuze voor grondstoffen,  de besparing van materiaal(kosten) en/of betere benutting van restmateriaal door het efficiënter organiseren van het productieproces met behulp van slimme technologie. Of het inrichten van slimme track&trace-toepassingen van producten of grondstoffen voor circulaire doeleinden, de inzet van sensortechnologie om materiaaleigenschappen te verbeteren en de levensduur te verlengen, of het vinden van nieuwe circulaire verdienmodellen.

  Voor alle challenges die tijdens de inspiratiesessie worden opgehaald, definiëren we vervolgstappen. Je kunt verdere begeleiding krijgen vanuit Ik Ben Drents Ondernemer, NICE en/of de Smart Industry Hub Noord-Nederland om je circulaire vraag één op één met een adviseur verder uit te werken óf je kunt samen met een aantal andere bedrijven een (aantal) verdiepingssessie(s) volgen. De bedenkers van de acht meest concrete ideeën worden bovendien uitgenodigd om hun idee verder uit te werken in een innovatieversneller onder begeleiding van Vepa en Brink Industrial. Hiervoor zijn twee vervolgsessies gepland.

  Voor wie?

  Deze masterclass en de koplopersessies zijn bedoeld voor alle maakbedrijven uit Drenthe en Hardenberg die graag stappen willen zetten in slim en circulair ondernemen.

  Waarom deelnemen?

  Je krijgt hulp en inspiratie bij het formuleren van je eigen circulaire ambities. Je profiteert van de kennis en ervaring van toonaangevende maakbedrijven uit de regio én je gaat sparren met gelijkgestemde ondernemers. Hierdoor breid je je netwerk uit en biedt dit je de mogelijkheid om te komen tot nieuwe circulaire commerciële kansen. Je komt in contact met de specialisten van Ik Ben Drents Ondernemer en NICE die je verder kunnen helpen met netwerkcontacten, subsidiekennis en ontwikkelkracht.

  Programma en planning

  4 november          14:30 – 17:00u    Masterclass Circulaire Innovatieversneller

  18 november       13.00 – 17.00u     Koplopersessie 1

  2 december          13.00 – 17.00u     Koplopersessie 2

  Aanmelden

  Enthousiast geworden? Meld je direct aan door een mailtje te sturen naar Rudmer Heij op rudmer@ikbendrentsondernemer.nl.

 • ma
  08
  nov
  2021
  9:30/13:30Museum de Proefkolonie Frederiksoord

  Deze zomer zijn de Koloniën van Weldadigheid bijgeschreven op de UNESCO  Werelderfgoedlijst. Daarmee hebben de Drentse dorpen Frederiksoord/Wilhelminaoord en Veenhuizen een wel heel bijzondere status gekregen, wat zeker zal leiden tot een toeristische impuls voor onder andere Zuidwest-Drenthe.

  Museum De Proefkolonie in Frederiksoord is in het najaar van 2019 geopend en vertelt het verhaal van de oprichting van de Koloniën van Weldadigheid in 1818 en het leven in de allereerste nog vrije proefkolonie. Na Frederiksoord werden er nog zes koloniën gesticht, waaronder de dwangkolonie Veenhuizen.

  Het gebied rond de koloniën is in de afgelopen jaren sterk ontwikkeld en super interessant om voor toeristen te bezoeken. Zo zijn er bijvoorbeeld volop thema fietsen wandelroutes. Als start van de ontdekking, adviseren wij altijd eerst het museum te bezoeken.

  Graag nodigen wij jou als ondernemer uit om ook kennis te maken met het verhaal en gebied. Hiertoe organiseren wij een Gebiedssafari op maandag 8 november aanstaande. Deze uitnodiging is voor twee personen. Neem gerust een collega mee. Je kunt je aanmelden voor het ochtend- of middagprogramma.

  KEUZE:
  Ochtend / Middag
  9:30 u / 13:30 u Ontvangst Koffie & Thee in Museum De Proefkolonie
  9:40 u / 13:40 u Algemene presentatie
  10:00 u / 14:00 u Museumbezoek & rondrit met de kolonietram door het gebied
  12:00 u / 16:00 u Bezoek Koloniehuisje en Kolonieschooltje (met acteurs voor een unieke beleving)
  12:45 u / 16:45 u Einde
  Het Grand Café van het museum is geopend. Hier bent u van harte welkom voor de lunch (eigen rekening).

  Aanmelden kan hier

 • di
  09
  nov
  2021
  wo
  10
  nov
  2021
  12:00Martiniplaza Groningen

  De Promotiedagen is het #1 zakelijk event van Noord-Nederland. Al 34 jaar zijn wij hét event waar het noordelijke bedrijfsleven elkaar ontmoet, elkaar inspireert en zakendoet. We brengen ondernemers samen, maken nieuwe verbindingen en laten zien wat voor moois ondernemend Noord-Nederland te bieden heeft. Wij geloven in de kracht van Noord-Nederland en in de kracht van persoonlijk contact. We willen inspireren en bedrijven helpen hun ambities te verwezenlijken. Zo maken we Noord-Nederland sterker!

  De Promotiedagen 2021 worden vanzelfsprekend georganiseerd volgens de, op dat moment, geldende RIVM voorwaarden. De voortgang van het vaccinatie programma voorziet, na de zomer, een terugkeer naar de normale situatie. Mocht deze situatie veranderen, en de Promotiedagen toch worden geannuleerd, dan wordt je inschrijving kosteloos geannuleerd.

  Meer informatie en aanmelden kan hier.