Agenda

Klik op de titel van het agendapunt voor meer informatie. Mis je iets in deze agenda wat interessant is voor collega ondernemers, laat het ons weten via info@ondernemendwesterveld.nl.

 • wo
  24
  apr
  2019
  14:00Hertenweide Zorgvlied
 • do
  25
  apr
  2019
  12:00Vlasbarg'n Uffelte

  Bij mensen welke werkzaam zijn in het sociale domein in de gemeente Westerveld blijkt er behoefte te zijn om elkaar informeel te ontmoeten. Tijdens deze lunch is er gelegenheid om in een informele setting elkaar te vinden. Soep is aanwezig, eigen boterham meenemen.

 • wo
  01
  mei
  2019
  10.00 uurFrederiksoord
 • wo
  08
  mei
  2019
 • wo
  08
  mei
  2019
 • do
  09
  mei
  2019
  19.30 uurOnder de Eiken, Dwingeloo
 • za
  11
  mei
  2019
  zo
  12
  mei
  2019
  10.00 uurDe Tuinen Frederiksoord
 • do
  16
  mei
  2019
  19.30 uurDe Tippe, Vledder

  Op donderdag 16 mei organiseert Ondernemersvereniging Vledder e.o. een bijeenkomst in De Tippe over het opzetten van een Broodfonds. Het OVV-bestuur heeft een BroodfondsMaker van Broodfonds Nederland uitgenodigd om een presentatie te geven. Deze presentatie is niet alleen voor de leden van de OVV. Ook andere ondernemers binnen de gemeente Westerveld zijn van harte welkom om bij de avond aanwezig te zijn. Meld je aan vóór 1 mei via info@vledder.nu. De avond begint om 19.30 uur.

  Een Broodfonds is een collectieve voorziening voor arbeidsongeschiktheid, ontwikkeld dóór en vóór ondernemers die elkaar kennen en vertrouwen. Je steunt elkaar bij ziekte. Daarvoor zet je elke maand een vast bedrag opzij.  Vaak wordt dit type voorziening ook wel aangeduid als ‘schenkkring’. De BroodfondsMakers begeleiden bij de oprichting van de individuele groepen en zorgen ervoor dat aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. Wie langdurig ziek is, krijgt van de anderen schenkingen om van te leven. Die kun je maximaal twee jaar achtereen krijgen.

  Alleen groepen die zijn opgezet door de BroodfondsMakers en zich houden aan de voorwaarden zijn een Broodfonds™ en mogen die naam gebruiken. Het Broodfonds is voor zelfstandigen met en zonder personeel, vennoten van een VOF, maten in een maatschap en directeur-grootaandeelhouders (DGA’s) van een BV en bestaat uit minimaal twintig tot maximaal vijftig ondernemers. Je kunt vanuit allerlei beroepen meedoen aan een Broodfonds. Daarnaast moet er een bestuur samengesteld worden met minimaal drie bestuursleden, te weten een voorzitter, een penningmeester en een secretaris.

  Ondernemers die meer willen weten, interesse of vragen hebben, zijn van harte welkom bij deze presentatie in De Tippe in Vledder. De bijeenkomst is op donderdag 16 mei en start om 19.30 uur. Inloop vanaf 19.00 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden. Wel graag van tevoren aanmelden via de mail (vóór 1 mei) info@vledder.nu.

 • di
  28
  mei
  2019
  Huis van Weldadigheid, Frederiksoord

  Museum De Proefkolonie nodigt alle leden van Ondernemers Vereniging Diever, Havelter Ondernemers Club, Ondernemend Dwingeloo, ondernemersvereniging DWWZ, Ondernemend Uffelte en Ondernemersvereniging Vledder e.o. uit voor een gratis bezoek aan het museum op dinsdagavond 28 mei.

  Hiervoor worden twee groepen gemaakt: De eerste groep wordt om 17:00 uur verwacht, de tweede groep kan het museum in om 19:00 uur. Tussendoor is er een netwerkborrel die voor beide groepen toegankelijk is.

  Voorkeurstijd voor het museumbezoek (17:00 of 19:00 uur) kan uiterlijk zondag 26 mei worden doorgegeven via aanmelden@ondernemersfondswesterveld.nl.

   

 • wo
  12
  jun
  2019
  15.00 - 19.00 uurPathé Zwolle, Pannekoekendijk 11

  Informatiebijeenkomst Duurzaam Ondernemen door MKB Nederland Regio Zwolle over de Informatieplicht Energiebesparing.

  Programma
  15:30 uur Inloop en ontvangst 16:00 uur WelkomstwoorddoorJelle Weever, voorzitter MKB Nederland Regio Zwolle enKyra Kuppens van Pathé Business.
  16:15 uur Presentatie over Informatieplicht Energiebesparing doorMartin Kloet van MKB Nederland
  16:35 uur Presentatie over hoe energiebesparing u geld oplevert door Bas van den Brenk van Klimaatroute
  17:00 uur Speciale gastspreker Martijn Aslander
  17.45 uur Netwerken onder genot van een borrel en duurzame hapjes. Tijdens de borrel beantwoorden experts in de stands individuele vragen van ondernemers.
  19:00 uur Einde

  Je bent hierbij van harte welkom. Aanmelden en meer info.

  Meer informatie op deze website onder Nieuws: het artikel over de Informatieplicht Energiebesparing.

 • wo
  19
  jun
  2019
 • do
  20
  jun
  2019
  16.00 - 20.00 uurLogement & Gasterij Frederiksoord

  Op donderdag 20 juni staat weer een nieuwe editie van de Haringparty Ondernemersfonds Westerveld gepland. De organisatie ligt in handen van een zestal ondernemers in Westerveld en wordt mede mogelijk gemaakt dankzij Ondernemersfonds Westerveld, tevens de verklaring voor de nieuwe naam.

  Dit jaar vindt de Haringparty plaats in Frederiksoord, bij Logement & Gasterij Frederiksoord. Ondernemers en bestuurders van de gemeente Westerveld zijn van harte welkom tussen 16.00 en 20.00 uur.

  De organisatie is al een tijdje bezig met de voorbereidingen en inmiddels ligt er een mooi en gevarieerd programma. Directeur van de Maatschappij van Weldadigheid Minne Wiersma zal de middag openen. Topentertainer en stemkunstenaar Niek Boes, bekend in binnen- en buitenland, gaat een spectaculaire act verzorgen waar nog lang over nagepraat zal worden.

  Uiteraard wordt ook het befaamde vaatje haring geveild. Aan veilingmeester Ronald Visser de schone taak om ervoor te zorgen dat het vaatje voor een stevige prijs geveild wordt; de opbrengst gaat namelijk zoals ieder jaar naar een goed doel. Naast de heerlijke haring zorgen Logement & Gasterij Frederiksoord, Restaurant De Tippe en Bowling & Restaurant Het Meer voor heerlijke andere hapjes én drankjes.

  Ronald Visser van Bats Uitzendburo, Martin Wemes (Maatschappij van Weldadigheid) en Serge Bierhuizen van appartementen, B&B, groepsaccommodatie en feestzaal verhuur Aangenaam – Olde Horst/Auberge le Monde zijn de drijvende krachten achter deze editie van de Haringparty die inmiddels een jaarlijkse traditie is geworden.

  Meer informatie of aanmelden kan op haringpartywesterveld.nl. Of volg ons op Facebook: haringparty ondernemersfonds Westerveld.

 • za
  22
  jun
  2019
  Dwingeloo

  Meer informatie op de website van Zomerzinnen.

 • ma
  24
  jun
  2019
  20.00 uurStad & Esch / Hart van Diever

  Op zaterdag 30 november en zondag 1 december 2019 is de vijfde editie van de Ondernemersfair Westerveld. Deze jubileumeditie staat in het teken van zien, doen én vooral beleven en vindt plaats in Diever, in en rondom Stad & Esch/Hart van Diever.

  Tijdens de informatieavond op maandag 24 juni 2019 om 20.00 uur in Stad & Esch geeft de beurscommissie meer informatie over de invulling van de fair. De ondernemers krijgen een toelichting op het nieuwe concept ‘zien, doen én beleven’ en info over alle randactiviteiten die zullen plaatsvinden tijdens deze tweedaagse Ondernemersfair.

  Ondernemers worden van harte uitgenodigd om bij de informatieavond op 24 juni aanwezig te zijn. Graag even aanmelden door uiterlijk vrijdag 21 juni 2019 een mail te sturen naar beurs@ondernemendwesterveld.info.

 • wo
  26
  jun
  2019
  Aanvang 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur). De Tippe, Vledder

  Op woensdag 26 juni is er een vervolgbijeenkomst over het nieuw op te richten Broodfonds in De Tippe in Vledder. Naast een korte samenvatting wat het Broodfonds inhoudt en voor wie het is, wordt er deze avond ook een bestuur gekozen. Er mogen maximaal 50 leden in een Broodfonds. Ondernemers uit Vledder e.o. die lid willen worden, kunnen zich nog aanmelden voor deze avond.

  Aanmelden voor deze avond of lid worden van het Broodfonds? Stuur een mail naar info@vledder.nu.

 • do
  27
  jun
  2019
  12.00 - 13.00 uurGemeentehuis Westerveld, Raadhuislaan 1, Diever

  Het ‘Soepie van Westerveld’ is een lunch bedoeld voor alle mensen die actief zijn in het sociale domein in de gemeente Westerveld. Tijdens deze lunch is er gelegenheid om elkaar te vinden in een informele setting. Het ‘Soepie’ is een initiatief van Welzijn MensenWerk en Gemeente Westerveld en vindt plaats op de laatste donderdag van de maand (in 2019 nog in de maanden juni, augustus, oktober en december) tussen 12.00 en 13.00 uur op wisselende locaties. Soep is aanwezig, eigen boterham meenemen. Aanmelden niet nodig.

  Soepie donderdag 27 juni

  Donderdag 27 juni is het eerstvolgende ‘Soepie’ in het gemeentehuis van Westerveld, Raadhuislaan 1, 7981 EL Diever. Bij deze editie van het Soepie is er op informele wijze aandacht voor het VN verdrag (toegankelijkheid en inclusie) in de gemeente Westerveld.

 • do
  04
  jul
  2019
  12.00 – 14.00 uurDrentea, James Cookstraat 20 in Emmen

  Wil jij ondernemen met impact? Wat is dit eigenlijk en hoe doe je dit dan? Wanneer ben je eigenlijk een impact-ondernemer? En met welke specifieke uitdagingen krijg je te maken? Daarover gaan ze het hebben tijdens de ‘Impactlunch’ op 4 juli bij Drentea in Emmen. Wil jij hier bij aanwezig zijn? Meld je dan aan via de website van Ik Ben Drents Ondernemer.

  Ondernemen met impact: wat is dat eigenlijk? Kun je maatschappelijke problemen oplossen en tegelijkertijd geld verdienen? Hoe dan? Wanneer ben je eigenlijk een impact-ondernemer? En met welke specifieke uitdagingen krijg je te maken als je onderneemt met maatschappelijke impact? Dat komt aan bod tijdens de ‘Impactlunch’ van Impact Noord en Ik Ben Drents Ondernemer op 4 juli bij Drentea in Emmen.

  Aan het woord komen twee ondernemers: Adriaan Pals van Toolbox en Eric Luisman van Drentea. Zij vertellen over hun bedrijf, hun drive, de maatschappelijke impact die ze willen realiseren en over de hindernissen die ze daarbij moeten nemen. Ook gaan zij aan de hand van inspirerende voorbeelden met gasten in gesprek over de kansen die er liggen in de betekeniseconomie.

  Impact Noord en Ik Ben Drents Ondernemer zijn aanwezig om een toelichting te geven op de mogelijkheden die er zijn voor ondernemers op het gebied van netwerk, financiering en advies.

 • wo
  17
  jul
  2019
 • do
  29
  aug
  2019
  12.00 - 13.00 uurDe Veldkei Havelte

  Het ‘Soepie van Westerveld' is een lunch bedoeld voor alle mensen die actief zijn in het sociale domein in de gemeente Westerveld. Tijdens deze lunch is er gelegenheid om elkaar te vinden in een informele setting.

 • di
  03
  sep
  2019
 • wo
  04
  sep
  2019
 • do
  05
  sep
  2019
  19.00 uurHotel de Brink Dwingeloo

  Meer info zie nieuwsartikel Nieuw: Kraspas Westerveld.

 • vr
  13
  sep
  2019
 • ma
  16
  sep
  2019
  20:00Stad en Esch, Diever
 • di
  17
  sep
  2019
 • di
  01
  okt
  2019
  13.00 uur - 17.00 uurStart: Museum De Proefkolonie in Frederiksoord

  Meer informatie in nieuwsartikel Kolonietour.

 • wo
  02
  okt
  2019
 • wo
  09
  okt
  2019
  20:00 uur

  Ben je koploper in de circulaire economie, of heb je de ambitie koploper in de circulaire economie te worden? Ga dan mee op de Circulaire Transitie Expeditie Westerveld. De start is op 9 oktober van 20.00 tot 22.00 uur in het gemeentehuis in Diever.

  Meer informatie via www.ondernemendwesterveld.nl/activiteit/koploper-circulaire-economie/

 • do
  10
  okt
  2019
 • za
  26
  okt
  2019
  zo
  03
  nov
  2019

  Fairtradegemeente Westerveld vestigt van 26 oktober tot en met 3 november aandacht op fairtrade tijdens de Fairtradeweek Westerveld met verschillende activiteiten en acties. Lees meer in nieuwsbericht Fairtradeweek.

 • do
  31
  okt
  2019
  12.00 - 13.00 uurDorpshuis Over Entinghe, Dwingeloo

  Het ‘Soepie van Westerveld' is een lunch bedoeld voor alle mensen die actief zijn in het sociale domein in de gemeente Westerveld. Tijdens deze lunch is er gelegenheid om elkaar te vinden in een informele setting. Lees meer in het nieuwsartikel Het Soepie van Westerveld.

 • do
  31
  okt
  2019
  13.00 uurGemeentehuis Westerveld, Raadhuislaan 1, Diever

  Activiteiten in het kader van de Fairtradeweek Westerveld. Lees meer in het artikel Fairtradeweek.

 • wo
  06
  nov
  2019
 • do
  14
  nov
  2019
  20.00 uurHotel de Brink Dwingeloo

  In samenwerking met provincie Drenthe, Marketing Drenthe en het Recreatieschap Drenthe biedt de gemeente Westerveld bedrijven een gastvrijheidstraject aan. Lees meer in het nieuwsartikel Gastvrijheidstraining.

 • vr
  15
  nov
  2019
 • vr
  15
  nov
  2019
  7:00 uur Gemeentehuis Diever
  Op de Dag van de Ondernemer, vrijdag 15 november, staat er een ontbijt klaar voor de ondernemers in Westerveld. Dit wordt mogelijk gemaakt door Gemeente Westerveld, Koepel Ondernemend Westerveld en Ondernemersfonds Westerveld
  De organisatoren willen deze ochtend graag aandacht besteden aan de inzet en het lef van de ondernemers in Westerveld en hen laten weten dat zij worden gewaardeerd. Dit alles onder het genot van een ontbijtje.
  Meer informatie en het opgavenformulier zijn hier te vinden: http://eepurl.com/gGHU5T
 • do
  21
  nov
  2019
  19.00 uur Westerbergen, Echten

  Donderdag 21 november is er een bijeenkomst georganiseerd voor alle ZP’ers in Meppel, De Wolden, Westerveld en omgeving. Tijdens de bijeenkomst verzorgt Maria Boelens een presentatie over haar kijk op haar hobby: koude acquisitie. Lees meer in het nieuwsartikel Hoe koude acquisitie toch heel warm kan zijn.

 • vr
  29
  nov
  2019
  17.00 uur Atelier De Zwarte IJsbeer / Casa Maya Dieversluis

  Een informele bijeenkomst voor alle zp'ers in Westerveld. Lees meer in het nieuwsartikel ZP Netwerk Westerveld op informele wijze verder.

 • za
  30
  nov
  2019
  zo
  01
  dec
  2019
  Stad en Esch, Diever
 • di
  03
  dec
  2019
  15.00 - 17.00 uurDeloitte, Grote Voort 291a, Zwolle

  Workshop voor startende ondernemers

  Ben je een startende ondernemer en kan je hulp gebruiken? Je wilt graag alles goed geregeld hebben voordat je gaat starten, maar wat is er noodzakelijk? Welke dingen zijn essentieel om in de toekomst problemen te voorkomen? Kennispoort Regio Zwolle organiseert samen met Deloitte en Benthem & Gratama een workshop voor startende ondernemers.

  Meer informatie in dit artikel over de workshop.

 • za
  07
  dec
  2019