Hans van der Zee foto l Inge Dijkinga

Van Pensioenconsultant naar EPA-adviseur

Droom jij van een nieuwe uitdaging, zoals een nieuw beroep of een andere functie? Zitten jouw werknemers noodgedwongen thuis? Of is het momenteel rustig? Blijf dan niet stilstaan, maar geef je mensen nu de kans om bij te leren. Zet de stap nu met ondersteuning vanuit het Ontwikkelfonds van Regio Zwolle.

Hans van der Zee uit Dwingeloo was niet gelukkig met zijn werk. Jarenlang werkte hij als pensioenadviseur. Daarvoor kwam hij in het begin veel bij bedrijven over de vloer. Maar de advisering vond steeds vaker vanuit huis plaats, waarmee Hans het plezier in zijn werk verloor. Daarom ging hij op zoek naar ander werk.

Met buitengewone interesse in duurzaamheid, besloot Hans zich te laten omscholen tot EPA-adviseur waarbij hij energieprestaties van gebouwen kan bepalen. Upgrade jezelf betaalde vanuit het Ontwikkelfonds een deel van de opleidingskosten. Lees online het verhaal van Hans en vele anderen die groeikansen wisten te grijpen en de kans kregen hun talent optimaal te benutten.

Upgrade jezelf

Bedrijven hebben personeelstekorten, terwijl mensen werkloos thuis zitten. Jongeren trekken naar de Randstad, terwijl er volop uitdagende banen zijn in de regio. Upgrade jezelf is een initiatief van Regio Zwolle waaronder ook gemeente Westerveld valt. Upgrade jezelf roept werkgevers en werknemers op om in beweging te komen. Om talenten te ontdekken, nieuwe kennis op te doen en vaardigheden aan te leren, bijvoorbeeld door her-, bij- of omscholing. Upgrade jezelf heeft een platform vol inspirerende verhalen, handige tools, een netwerk van specialisten en een financieel steuntje in de rug vanuit het Ontwikkelfonds Regio Zwolle.