Gratis masterclass E-commerce

Aan de slag met E-commerce!

Kom er achter op welke manier E-commerce het beste binnen jouw bedrijf past!

Ondernemerstafel E-commerce
Ik Ben Drents Ondernemer biedt een laagdrempelig masterclass traject voor MKB bedrijven die alles uit hun online netwerk willen halen! Mogelijk gemaakt door Ik Ben Drents Ondernemer, Kennispoort Regio Zwolle, Ondernemershuis voor het Vechtdal, Topcentrum E-commerce, Webba en GerichtR. Het traject bestaat uit 3 bijeenkomsten op 31 augustus, 7 september en 14 september 16:00 tot 17:30 uur. Direct aanmelden? Dat kan door te mailen naar roos@ikbendrentsondernemer.nl.  

Waarom?
E-Commerce, als ondernemer kun je er anno 2021 niet omheen. De trend richting digitalisering en online bedrijfsvoering heeft nog eens een extra impuls gekregen door de coronacrisis. Websites en webshops zijn het afgelopen jaar als paddenstoelen uit de grond geschoten. Maar hoe zorg je er als ondernemer voor dat je het maximale uit je online platform haalt? Je leert het tijdens onze Ondernemerstafel E-commerce!

Samen met andere ambitieuze ondernemers ga je aan de slag met jouw E-commerce strategie. Middels het Digital Readiness assessment leg je jouw businessmodel onder de loep, om te zien welke mate van digitalisering het beste bij je past. Vervolgens gaan we tijdens de twee opvolgende sessies focussen op je online uitstraling, de te kiezen verkoopkanalen en het bereiken van klanten. Het doel is om een traject in te richten waar je als ondernemer écht iets aan hebt: krijg inzicht in waar je staat, waar je naar toe wilt én handvatten om de opgedane kennis te implementeren. Daarbij leer je ook van elkaar: we werken namelijk in kleine groepen ondernemers met vergelijkbare vraagstukken, in een vertrouwelijke setting.

Voor wie?
De ondernemerstafel E-commerce is bedoeld voor ondernemers uit Drenthe én Regio Zwolle met (internationale) groeiambities die meer willen leren over het optimaal gebruik van E-commerce om dit te bereiken.

Kosten

Aan dit programma zitten geen directe kosten verbonden. We verwachten wel dat je alle bijeenkomsten aanwezig bent! Aanmelden is in verband met de programmering en de catering verplicht.

Planning

  • 3 bijeenkomsten
  • Locatie: nader te bepalen
  • Tijdstip van 16:00-17:30
augustus/september 2021Intake gesprekken door Roos de Bruijn (Ik Ben Drents Ondernemer), Han Smidt (Kennispoort Regio Zwolle en Ik ben Drents Ondernemer) en Stendert de Vries (Ondernemershuis voor het Vechtdal, Kennispoort Regio Zwolle en Ik Ben Drents Ondernemer).
dinsdag 31 augustus 2021Bijeenkomst 1 Hoe staat het met de Digital Readiness van jouw onderneming? Samen met Topcentrum E-commerce wordt er gekeken waar je staat en welke digitale ambities je hebt. De uitkomsten van deze sessie zullen tevens invulling geven aan de twee praktische sessies die hierop volgen.
dinsdag 7 september 2021Bijeenkomst 2 Hoe presenteer je jezelf online? Onder leiding van Jan Leijssenaar van Webba gaan we op zoek naar de juiste kanalen voor jouw online sales. Hoe richt je een goede website of webshop in? Zijn online marktplaatsen geschikt voor jouw onderneming?
dinsdag 14 september 2021Bijeenkomst 3 Hoe bereik je je klanten? Tijdens deze sessie leren we over het belang van marketing en communicatie. Gert Jan Stevens GerichtR leert je goede teksten te schrijven, wanneer je mensen het beste kunt benaderen en hoe ver je hierin kunt gaan.

Programma onderdelen

  • Individuele coaching: Deze coaching zal op het gebied van businessmodel development uitgevoerd worden door Stendert de Vries en Erik Brunekreef van Topcentrum E-commerce, betreffende (internationale) handel door Han Smidt en met betrekking tot E-commerce en marketing door Jan Leijssenaar van Webba en Gert Jan Stevens van GerichtR.
  • Gezamenlijke bijeenkomsten: de inhoud van het traject wordt afgestemd op de vraagstukken die naar boven komen bij de intake gesprekken. We combineren dit met een resultaatgerichte aanpak: interactief, leren van elkaar, ervaringen delen en reflecteren. Daarbij focussen we ons op E-commerce in de brede zin, maar proberen we zoveel praktische tips mee te geven.

De sessies zijn een combinatie van theorie, praktijk en veel interactie.

AANMELDEN
Vragen of direct aanmelden voor het programma? Neem contact op met Roos de Bruijn via 0682990772 of roos@ikbendrentsondernemer.nl