Fairtradeweek Westerveld met veel activiteiten

Fairtradegemeente Westerveld vestigt van 26 oktober tot en met 3 november aandacht op fairtrade tijdens de Fairtradeweek Westerveld met verschillende activiteiten en acties.

Als start van de Fairtradeweek werd zaterdag de Fairtrade vlag gehesen bij het gemeentehuis. Ook werd zaterdag de eerste Fairtrade Bed & Breakfast bekend gemaakt. B&B Op de Parkkamp in Havelte mag als eerste in Westerveld de titel Fairtrade B&B voeren. Eigenaren Huib de Wit en Anja Koudstaal werden beloond met een Fairtrade oorkonde.

Fairtrade in Wereldwinkels en supermarkten

De wereldwinkels in Nederland bestaan 50 jaar en dat wordt natuurlijk gevierd! In de wereldwinkel in Havelte en Diever zijn speciale kortingsacties. In Diever is een duurzaam alternatief te koop voor plastic zakjes, een mooie bijdrage aan vermindering van plastic gebruik. Er staat op de toonbank ook weer een pot waar een bijdrage in gestort kan worden die naar een goed doel in een ontwikkelingsland gaat. In Havelte mag tijdens de Fairtradeweek de klant een korting dobbelen op alle foodproducten. Tegelijkertijd wordt de actie ‘Oktober Wijnmaand’ verlengd in de Fairtradeweek met een korting van 20 procent op alle soorten wijn.

Alle supermarkten in Westerveld hebben in de Fairtradeweek speciale aanbiedingen en diverse kortingen op fairtradeproducten.

Fairtrade in het gemeentehuis

Ook in het gemeentehuis aandacht voor fairtrade in de Faitradeweek. Vanaf de oprichting heeft de Fairtradewerkgroep zich ingezet voor Fairtrade producten in het gemeentehuis. Er zijn al wel Fairtrade producten, maar de meest opvallende, Fairtrade koffie, was er nog niet. Na een nieuwe aanbesteding kan er nu biologische Fairtradekoffie en -thee in het gemeentehuis worden geserveerd. In de Fairtradeweek wordt dat ‘eerste Fairtrade bakkie’ met de burgemeester op 31 oktober gevierd.

Ook wordt er een Fairtrade bord bij de ingang van het gemeentehuis opgehangen. Het zelfde bord zoals op de toegangswegen te zien is. Iedere bezoeker van het gemeentehuis wordt er zo op attent gemaakt dat Westerveld een Fairtrade gemeente is. De onthulling van het bord  wordt verricht door de burgemeester, die ook Fairtrade ambassadeur is.

Na deze week gaan de activiteiten gewoon door. Zo komt 9 november de zilversmid Dambar uit Nepal weer naar de wereldwinkel in Havelte.

Voor meer inlichtingen: Jan langenkamp, tel nr: 0610171978.