ZomerOndernemer

23 jongeren tussen de 14 en 25 jaar en werkten deze zomer aan hun eigen bedrijf in het project ZomerOndernemer. Onder hen de 14-jarige Anouk Zonneveld uit Havelte.

‘Mijn bedrijf heet Zonniebrand. Ik verkoop duurzame zonnebrand die goed is voor mens en natuur. Door ZomerOndernemer heb ik heel veel nieuwe mensen leren kennen die er zijn met hetzelfde doel als ik. Het is een fantastische groep. Er zijn veel leerzame workshops en het bezoeken van bedrijven is ook erg informatief. Door ZomerOndernemer heb ik mijn bedrijfsidee uitgewerkt en is mijn bedrijf nu een echt bedrijf.’

Via trainingen en workshops leerden de ZomerOndernemers ondernemersvaardigheden, zoals denken in kansen, doorzettingsvermogen en initiatief nemen. Aan het eind van het project presenteerden de jongeren hun bedrijf aan het publiek. Wethouder Doeven van Westerveld mocht aan Anouk een certificaat uitreiken. Dankzij de steun van gemeente Westerveld, Meppel, Staphorst en Steenwijkerland, de Rabobank en de bijdrage van diverse ondernemers was het project ook dit jaar weer een groot succes.

Meer informatie over het bedrijf Zonniebrand van Anouk.

Foto: Be Maud fotografie