Als Fairslaggever naar Thailand

Voor elk Fairtrade product dat in de Fairtrade Week in de winkels werd verkocht, doneerde Coop onlangs tien eurocent aan het Fairtrade Original-project. Er werd maar liefst 15.000 euro binnengehaald. Om te zien hoe dit geld voor de boeren ‘t verschil maakt mag één van de klanten als reporter naar Thailand.

Westerveld Fairtradegemeente

Ook in Westerveld groeit het Fairtrade-assortiment van Coop (Diever en Vledder) zodat je als inwoner elke dag een bewuste keuze kunt maken. Je vindt bij Coop bijvoorbeeld koffie, chocolade en wijn met het Fairtrade-keurmerk. Ook verkopen ze alleen nog Fairtrade Max Havelaar bananen.

Het Fairtrade keurmerk geeft boerenorganisaties gegarandeerde prijzen, stelt milieueisen en stimuleert langdurige handelsrelaties. Ondernemers in Westerveld zetten binnen de Fairtradegemeente in voor eerlijke handel.

Fairslaggever in Thailand

Fairtrade Original neemt de Fairtrade reporter mee op een 7-daagse reis door Thailand. Je bezoekt onder meer Thaise boeren op hun boerderij, de Farmers Market en werpt een blik op het dynamische Bangkok. De reis is voor 1 persoon en vindt plaats van 28 oktober 2019 tot en met 3 november 2019.

Wil je in aanmerking komen voor de reis, dan kun je auditie doen. Aanmelden kan tot 15 september. De Fairtrade werkgroep Westerveld kan iedereen die mee wil doen ondersteunen. Wie belangstelling heeft, kan contact opnemen met Jan Langenkamp: 06-10171978.

Meer informatie en aanmelden voor Fairtrade reporter.