Gebiedssafari (Koloniën van Weldadigheid)

Deze zomer zijn de Koloniën van Weldadigheid bijgeschreven op de UNESCO  Werelderfgoedlijst. Daarmee hebben de Drentse dorpen Frederiksoord/Wilhelminaoord en Veenhuizen een wel heel bijzondere status gekregen, wat zeker zal leiden tot een toeristische impuls voor onder andere Zuidwest-Drenthe.

Museum De Proefkolonie in Frederiksoord is in het najaar van 2019 geopend en vertelt het verhaal van de oprichting van de Koloniën van Weldadigheid in 1818 en het leven in de allereerste nog vrije proefkolonie. Na Frederiksoord werden er nog zes koloniën gesticht, waaronder de dwangkolonie Veenhuizen.

Het gebied rond de koloniën is in de afgelopen jaren sterk ontwikkeld en super interessant om voor toeristen te bezoeken. Zo zijn er bijvoorbeeld volop thema fietsen wandelroutes. Als start van de ontdekking, adviseren wij altijd eerst het museum te bezoeken.

Graag nodigen wij jou als ondernemer uit om ook kennis te maken met het verhaal en gebied. Hiertoe organiseren wij een Gebiedssafari op maandag 8 november aanstaande. Deze uitnodiging is voor twee personen. Neem gerust een collega mee. Je kunt je aanmelden voor het ochtend- of middagprogramma.

KEUZE:
Ochtend / Middag
9:30 u / 13:30 u Ontvangst Koffie & Thee in Museum De Proefkolonie
9:40 u / 13:40 u Algemene presentatie
10:00 u / 14:00 u Museumbezoek & rondrit met de kolonietram door het gebied
12:00 u / 16:00 u Bezoek Koloniehuisje en Kolonieschooltje (met acteurs voor een unieke beleving)
12:45 u / 16:45 u Einde
Het Grand Café van het museum is geopend. Hier bent u van harte welkom voor de lunch (eigen rekening).

Aanmelden kan hier