Dubbel Drents producten zijn voedselproducten die in Drenthe worden geteeld, geoogst en verkocht. Eerlijk, gezond voedsel is steeds belangrijker. We willen weten waar ons eten en drinken vandaan komt, want wat je van ver haalt is zeker niet altijd beter. Niet qua smaak, maar ook niet voor onze omgeving. Bij Dubbel Drents proberen we de weg tussen voedsel en consument daarom zo kort mogelijk te houden. Dit doen we door boeren, ondernemers en horeca aan elkaar te verbinden.
- 18.00 uur Dubbel Drents Scharrelhapje voor diegenen die graag aansluitend aan hun werk
willen komen. Ook welkom als je dat gewoon gezellig vindt! Graag hiervoor apart aanmelden.
Programma:
- 19.30 uur Opening door Jan van Goor – coördinator Gebiedscoöperatie Zuidwest Drenthe
- 19.40 uur Albert Kooy. SVH Meesterkok, docent aan NHL Stenden en grondlegger Dutch Cuisine.
Over De Nieuwe Nederlandse Keuken. Over de kansen in de korte keten. - 20.10 uur Koffie, thee, wat lekkers en een RegioKennis-Quiz met lekkere prijzen.
Door Ingrid Mascini – Communicatieadviseur Gebiedscoöperatie Zuidwest Drenthe - 20.30 uur Uitkomsten markt- en benchmarkonderzoek over de korte keten.
Wat kunnen we leren van succesvolle voorbeelden?
Door Marlous Rosegaar – Projectadviseur Gebiedscoöperatie Zuidwest Drenthe - 20.45 uur Dubbel Drents: Merk. Keurmerk. Netwerk. Platform. Beleving. (H)erkenning.
Hoe zetten we samen de volgende stap?
Hoe verbinden we vraag en aanbod? - 21.15 uur Napraten met een borrel en Dubbel Drentse lekkernij
R.S.V.P. voor maandag 20 maart via info@dubbeldrents.nl.
Geef aan alsjeblieft duidelijk hoe laat je komt: 18.00 of 19.30 uur.
Genodigd zijn boeren, detaillisten voedingsmiddelen, restauranteigenaren/koks en alle geïnteresseerden
die zich bezig (willen) houden met streekproducten, gevestigd in de Gemeenten De Wolden, Midden
Drenthe, Meppel, Hoogeveen of Westerveld.