Werk met de Circulaire Innovatieversneller aan je circulaire ambities

Maakbedrijven in Drenthe en Hardenberg opgelet: wil jij werk maken van je circulaire ambities, deze versneld doorvoeren en circulair handel drijven? Meld je dan aan voor de gratis Circulaire Innovatieversneller!

De Circulaire Innovatieversneller bestaat uit een masterclass en twee koplopersessies speciaal voor maakbedrijven die graag stappen willen zetten in slim en circulair ondernemen. Het traject geeft deelnemers de kans om hun circulaire ambities samen met koplopers Brink Industrial en Vepa uit te werken.

Circulaire stappen

Want er zijn ontzettend veel circulaire stappen die je als maakbedrijf kunt zetten. Denk aan de keuze voor andere grondstoffen, het verlengen van de levensduur van je producten of een betere benutting van restmateriaal door het efficiënter organiseren van het productieproces, bijvoorbeeld met behulp van slimme technologie.

Masterclass en koplopersessies

De Circulaire Innovatieversneller begint op donderdag 4 november met een masterclass waarin Erik Luisman (Vepa) en Wido van den Bosch (Brink Industrial en Made Circular By) vertellen over hun missie, over hoe zij concreet omgaan met circulariteit binnen hun bedrijf en welke commerciële kansen hen dit biedt.

In de periode daarna gaan deelnemers aan de slag met het concreet maken van hun circulaire uitdaging. Dat doen ze zelfstandig, maar samen met andere deelnemers en onder begeleiding van Luisman en Van den Bosch én experts vanuit Ik Ben Drents Ondernemer. Ook tijdens de vervolgstappen is begeleiding mogelijk.

Circulaire Innovatieversneller

De Circulaire Innovatieversneller is een initiatief van Ik Ben Drents Ondernemer, Nice en Smart Industry Hub Noord-Nederland. De partners werken hiervoor samen met de Drentse circulaire koplopers Vepa en Brink Industrial.

Meer weten?

Op de website van Ik Ben Drents Ondernemer is meer informatie te vinden over de gratis Circulaire Innovatieversneller en het gehele traject. Nieuwsgierig geworden? Klik dan hier. Wil je je liever meteen aanmelden? Stuur dan een mail naar rudmer@ikbendrentsondernemer.nl.