Uitnodiging bijeenkomst aanpak personeelstekort vrijetijdssector

De belangrijkste vraag voor is momenteel: hoe kom ik aan werknemers. Dat geldt zeker ook voor de vrijetijdseconomie, met de horeca voorop! Hierover hebben we contact opgenomen met Henk van Voornveld, netwerkregisseur Vrijetijdseconomie van de regio Zwolle.

Henk heeft o.a. in het Vechtdal samen met ondernemers en opleidingen (o.a. Deltioncollege) een traject gestart om mensen op te leiden voor het horeca/recreatie vak. Henk wil graag van de ondernemers  uit de gemeente Westerveld/regio horen wat de specifieke aandachtspunten zijn.

Vanuit het programma ‘Upgrade Jezelf’ (meer info hier) kunnen ondernemers ondersteuning krijgen, zowel individueel als collectief. Wij nodigen u uit voor een informatieve bijeenkomst op maandag 7 maart a.s., aanvang 15.00 uur, in het Logement in Frederiksoord.

De Regio Zwolle al in 2019 gestart met de Human Capital Agenda (HCA) ‘Upgrade Jezelf’. Doel is om zowel werkgevers als werknemers door middel van subsidies, scans en andere ondersteuningsmogelijkheden te helpen bij het upgraden van hun werknemers en het vinden van nieuwe mensen. Voor de belangrijkste sectoren in de Regio Zwolle zijn sectortafels in het leven geroepen en elke sectortafel heeft een netwerkregisseur als aanjager, verbinder en ‘oliemannetje’. Sinds 2019 zijn de uitdagingen op de arbeidsmarkt in de vrijetijdssector alleen maar groter worden.

Meld je aan via g.ebbeling@gemeentewesterveld.nl