Oproep gemeente Westerveld

Binnen de gemeente Westerveld wordt er gezocht naar opvangplekken voor de mensen uit Oekraïne. Voor vanavond moet de gemeente Westerveld +/- 80 opvangplakken doorgeven aan de Veiligheidsregio. Hieronder staat de oproep. Mochten mensen opvangplekken beschikbaar hebben, hoort de gemeente dit graag. De gegevens kunnen gestuurd worden naar r.dolstra@gemeentewesterveld.nl.

Daarnaast wordt er gekeken naar plekken om spullen en goederen op te slaan. Mochten er mensen/organisaties/instellingen zijn die zo’n schuur, garage oid hebben voor opslag, hoort de gemeente dit ook graag.

Tot slot nog interessante websites. Via de link van Vluchtelingenwerk wordt er doorverwezen naar allerlei initiatieven, ook voor het inzamelen van goederen en vervoer:

https://dvhn.nl/groningen/Dit-zijn-de-hulpacties-voor-Oekra%C3%AFne-in-Groningen-en-Drenthe.-Organiseer-jij-ook-iets-om-de-inwoners-te-helpen-Laat-het-ons-weten-27510810.html
https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/14469539/drenthe-helpt-oekraine-bekijk-hier-welke-acties-er-zijn​

Deze oproep mag verder verspreid worden, graag zelfs!


Oproep opvangplekken

Via de media krijgen wij dagelijks het heftige nieuws binnen over de situatie in Oekraïne. Veel mensen zijn op de vlucht geslagen voor het oorlogsgeweld. Een aantal mensen zijn inmiddels in Nederland aangekomen en hebben een slaapplek via via weten te regelen.

Als gemeente zijn wij ook bezig om opvangplekken te zoeken. Dit kunnen plekken zijn bij mensen thuis, bijvoorbeeld een zolderkamer of slaapkamer. Dit mag natuurlijk ook een gastenverblijf of een B&B zijn. Daarnaast zoeken wij o.a. contact met hoteleigenaren of zij opvangplekken beschikbaar hebben.

Op dit moment zijn wij druk op zoek naar opvangplekken. Heeft u een plek beschikbaar? Dan horen wij dit graag.

Gegevens:

Naam
Adres
Woonplaats
Soort opvangplek
Voor hoeveel personen geschikt:
Hoe lang is de opvangplek beschikbaar: