Gastheer, gastvrouw van het Landschap meer dan een cursus

De Kracht van Stilte in het Regionaal Landschap Drents-Friese Grensstreek…

Dat de Drents-Friese grensstreek rijk is aan natuur, is voorzichtig uitgedrukt. Op een beperkte oppervlakte zijn hier liefst vijf grote natuurgebieden te vinden: Fochteloërveen, Drents-Friese Wold, Dwingelderveld, Holtingerveld en de boswachterij Ruinen, om nog maar niet te spreken over het naburige Reestdal en de Weerribben-Wieden. Om hier te mogen werken, wonen en recreëren wordt gezien als een voorrecht: De Kracht van Stilte van de Drents-Friese Grenstreek.

Leer en ontdek….

Leer en ontdek met het programma Gastheer van het Landschap alles over natuur, nationale parken, landschap en cultuurhistorie van de Drents-Friese Grensstreek en beschik zo over vaardigheden om die beleving over te brengen naar je gasten. Het programma is op maat uitgewerkt per gebied en speelt in op de behoefte van ondernemers. Als onderdeel van het programma volg je de cursus en word je opgeleid tot Gastheer / Gastvrouw.

Vertel het me en ik zal het vergeten.
Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken!

Gastheer Programmaonderdelen

  • Een cursus van vier bijeenkomsten, inclusief excursies, waarin ondernemers leren over het ontstaan van het landschap, de natuur, cultuurhistorie en recreatiemogelijkheden in hun omgeving.
  • Een krachtig netwerk, waarbij je samen met andere ondernemers bouwt aan vernieuwende arrangementen.
  • Verdiepingsmodules om inspiratie en kennis op te doen over bepaalde onderwerpen die aanvullend zijn op de cursusonderdelen.
  • Ondernemerssafari’s om te ontdekken hoe je bijzondere elementen van natuur, landschap en cultuurhistorie zelf kunt herkennen, vooral in de omgeving van het eigen bedrijf.

Onderscheidend ondernemen

Bied jouw gasten een unieke natuurbelevenis! Door ze te betrekken bij natuur, landschap en cultuurhistorie leren ze het gebied kennen en bouwen er een band mee op. Zo vergroot je de kans dat jouw gasten langer blijven of terugkomen om nog meer te ontdekken. Zo kun je jouw organisatie onderscheiden van anderen, speel je in op de behoefte van de recreant, bouw je mee aan een positief imago van het gebied en stimuleer je draagvlak voor behoud van het landschap bij toeristen en mensen uit de omgeving.

De cursusdagen zijn maandagmiddag 25 oktober en 1, 8, en 22 november. Kosten bedragen € 200,- Interesse om deel te nemen aan het programma en de cursus gastheer van het landschap dan kun je je opgeven via mailadres drenthe@ivn.nl. Meer informatie vindt u hier. Daarnaast kunt u contact opnemen met Wim Meijberg projectleider IVN w.meijberg@ivn.nl.