ZomerOndernemer

Als jongere een eigen bedrijf starten

Ben je een jongere en wil je een eigen bedrijf starten? Neem dan deel aan het project ZomerOndernemer waarbij jongeren tussen de 15 en 25 jaar tijdens de zomervakantie hun eigen bedrijf starten. Een driedaagse training start 15 juli en er zijn nog een paar plekjes vrij. Geef je voor 1 juli op via mss@zomerondernemer.nl.

ZomerOndernemer is een project waarbij jongeren tussen de 15 en 25 jaar hun eigen bedrijf starten tijdens de zomervakantie. De deelnemers krijgen steun van professionele begeleiders die hen o.a. training, advies en tips geven. Zij zijn in hun eigen tijd bezig met hun bedrijf en komen wekelijks met een groep bij elkaar om de voortgang te bespreken. Het project duurt ongeveer zes weken en na afloop bepalen zij zelf of ze verder gaan met hun bedrijf. Alle jongeren uit de noordelijke regio van Nederland zijn welkom.

Eduard Brink en Liesbeth Kingma ondersteunen de jongeren graag in alles wat ze nodig hebben om te gaan ondernemen en hun creativiteit in de praktijk te brengen. Meer informatie: Liesbeth Kingma, Regioco├Ârdinator, mss@zomerondernemer.nl, 06-25138197 of op de website Zomerondernemer.nl.

Ervaringen

Deelneemster uit Staphorst:

Ik ben Roelien van der Haar uit Staphorst en ik heb vorig zomer mee gedaan aan ZomerOndernemer. Absoluut een aanrader! Al lange tijd is het mijn droom om een eigen winkel te starten. Tijdens ZomerOndernemer kom je er achter of ondernemen ook echt bij je past. Ook leer je dingen die allemaal bij het ondernemerschap komen kijken. Na afloop van de driedaagse hebben we met de groep een kijkje genomen bij verschillende bedrijven, erg leuk. Nog steeds hebben we appgroep, het is super leuk om te sparren met mensen die hetzelfde willen als jou.
En, het leukste: het resultaat is er, want aan het eind van deze zomer hoop ik een kinderkleding-winkel te openen in het centrum van Staphorst.

Deelnemer uit Steenwijk:

Mijn naam is Jan Maarten Kreulen. Het leuke aan ZomerOndernemer is dat je in hele korte tijd goed gaat nadenken wat je met je bedrijf wilt en hoe je dit gaat aanpakken. Je krijgt hier professionele begeleiding bij, die echt betrokken is en het beste uit jou willen halen. Ook bouw je echt een band op met je ‘mede-ondernemers’ en dit netwerk is heel waardevol voor de start van je onderneming. Dankzij ZomerOndernemer heb ik een vliegende start kunnen maken met mijn bedrijf! En ook letterlijk een vliegende start want ik maak namelijk drone-opnames.