Cursus gastheer of gastvrouw van Regionaal Landschap Drents-Friese Grensstreek – nieuwe data!

Ben je ondernemer in de vrijetijdssector en wil je dat jouw gasten de regio optimaal beleven? Meld je dan aan voor de nieuwe IVN-cursus Gastheer/Gastvrouw van Regionaal Landschap Drents-Friese Grensstreek die op 28 januari van start gaat.

Als Gastheer/Gastvouw van het Landschap weet je wat er in jouw omgeving te beleven is op het gebied van natuur, landschap en cultuur. Je kent de bezienswaardigheden in jouw gebied en met name ook de verhalen die daarbij horen. En nog belangrijker: je weet hoe je ze kan doorvertellen aan je gasten. Tijdens het programma wissel je ervaringen uit en ontwikkel je alle benodigde vaardigheden.

Een verhaal maakt een ontmoeting mooi

Bij de nieuwe cursus die in november start, ligt de nadruk op de verhalen in de streek en het vertellen daarvan: storytelling. Een bezoeker zoekt zelf vaak van alles op via websites, sociale media of folders. Als ondernemer kun je hier wat extra’s aan toevoegen, namelijk het verhaal van het landschap ‘Een verhaal maakt een ontmoeting mooi’

Vier modules

De cursus bestaat uit vier modules, die voor al bestaande gastheren ook los te volgen zijn. Het is natuurlijk ook mogelijk om als bestaande gastheer alle modules te volgen. Om als nieuwe deelnemer het predicaat ‘Gastheer/Gastvrouw van het Landschap’ te krijgen, is het volgen van alle modules een vereiste. De modules vinden plaats op dinsdag 28 januari, maandag 3 februari, dinsdag 11 februari en maandag 24 februari, alle dagen van 13:30 – 16:30 uur. Er is altijd een combinatie van een theoretisch gedeelte in de vorm van een workshop, lezing of presentatie en een excursie.

Cursustarief

De cursus is onderdeel van het basisprogramma communicatie- en educatie van de Drents-Friese Grensstreek. Dankzij een bijdrage van de provincie Drenthe kunnen we de cursus aanbieden tegen een speciaal tarief van €200,00. Dat is inclusief koffie/thee, gevelbordje, vlag, certificaat en cursusmap, excursies en afsluitende borrel.

Kijk voor meer informatie op de website: www.ivn.nl/gastheervanhetlandschap